Ydelseskatalog
Her finder du beskrivelser af ergoterapifaglige ydelser, skrevet af ergoterapeuter. Du kan bidrage i kommentarfeltet. Indsend en ydelsesbeskrivelse nederst på siden.
7. november 2013
Der anvendes typisk to forskellige måder at måle ødem på: Volumeter – fortrængning af vand og omfang af ødemet målt med centimetermål.
7. november 2013
Smertevurderingen baseres på personens egen oplevelse. Smertescoringer kan ikke sammenlignes mellem forskellige personer, men det er muligt at sammenligne scoringer fra den samme person f.eks. på forskellige tidspunkter af døgnet.
7. november 2013
Den ergoterapeutiske undersøgelse af for tidligt fødte børn fokuserer på, i tæt samarbejde med forældrene, at afdække eventuelle vanskeligheder, for at kunne støtte op om barnets fremtidige udvikling.
7. november 2013
Undersøgelse af børn med generelle indlæringsvanskeligheder, der skal starte i specialskole, specialklasse eller almindelig folkeskole.
7. november 2013
Ergoterapeuter i det tværfaglige team, der undersøger og behandler personer med mund og svælg problematikker.
7. november 2013
Medicinske patienter indlagt på akut sygehus har behov for en ergoterapeutisk behandling for ikke at miste funktionsniveau i forhold til fx påklædning, personlig hygiejne under indlæggelse, hvorfor der er behov for en ergoterapeutisk undersøgelse.
7. november 2013
Undersøgelse af børn med generelle indlæringsvanskeligheder, der skal starte i specialskole, specialklasse eller almindelig folkeskole, således at det sikres, at nødvendige tiltag sættes i værk.
7. november 2013
De fleste børn, som har cerebral parese (CP), har nedsat funktionsevne og kognitive eller motoriske vanskeligheder.
7. november 2013
Test of Playfulness (TOP) anvendes til at teste børn i forbindelse med deres leg. TOP tester hvilken intensitet eller færdigheder barnet leger med.
7. november 2013
Test of Environmental Supportiveness (ToeS) anvendes til at teste børn i forbindelse med deres leg. Toes tester i hvilket omfang omgivelserne har indflydelse på legen.
Sider
Hvorfor et ydelseskatalog?
Ergoterapeutforeningen vil styrke de ergoterapifaglige ydelser til borgerne på både det offentlige og private arbejdsmarked. Med Ydelseskataloget vil vi sætte ord på vores fag, så alle kan se, hvordan ergoterapi kan gøre en forskel for borgere og patienter i alle aldre.
Ydelseskataloget er løbende i vækst og udvikling, nøjagtig som faget ergoterapi er det. Kataloget kommer ikke til at indeholde udtømmende beskrivelser af alle former for ergoterapeutisk praksis. Men det sammenfatter og oversætter ergoterapeutisk fagterminologi til praktiske ydelser. Og beskrivelserne laves, så både private og offentlige aftagere kan forstå dem.