Hjem > Strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer (videoer)

Strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer (videoer)

Få effektiv og let tilgængelig inspiration til at udvikle dit lederskab, når en af Danmarks førende ledelseseksperter Søren Barlebo Rasmussen i 3 videoer præsenterer de nyeste tanker inden for strategisk ledelse og ledelse af fagprofessionelle.

Videoerne er en optagelse af arrangementet Strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer, som blev holdt den 8. maj 2019 for medlemmer af Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter.

Søren Barlebo Rasmussens præsentation er her delt op i 3 dele:

  1. Ledelse i fagprofessionelle organisationer - hvad er det?
  2. Helikopteren: The game is changing
  3. Sammenhængen mellem drift og udvikling

Tag dine høretelefoner på, læn dig tilbage og få Søren Barlebo Rasmussens guldkorn om ledelse af fagprofessionelle. Eller se videoerne sammen med dine nærmeste lederkollegaer, og brug dem som inspiration til at drøfte ledelse i din egen organisation.

Del 1: Ledelse i fagprofessionelle organisationer - hvad er det?

Hvordan leder man godt i faglige miljøer? Hvad er specielt ved faglige medarbejdere og kolleger? Hvordan sikrer vi motiverede medarbejdere? Og at de fortsat forbliver motiverede? Hvorfor bliver strategisk udvikling og ledelse i den forbindelse mere og mere vigtigt? Hvordan adskiller faglig-strategisk ledelse sig fra den mere almindelige strategiske ledelse, der fokuserer på økonomien og organisationen?

LINK: Se videoen her

Varighed: 35 min.

2. Helikopteren: The game is changing

Her går vi i helikopterperspektiv og ser på de samfundstendenser, der driver os i retning af mere strategisk udvikling i faglige organisationer. Tværgående samarbejde mellem forskellige professioner og organisationer bliver en del af udviklingen, da der skal skabes værdi på nye måder.

LINK: Se videoen her

Varighed: 20 min.

3. Sammenhængen mellem drift og udvikling

Innovation og udvikling af nye ideer og viden er afgørende for at skabe værdien på nye måder. Men det er ikke nok at lave flere og flere udviklings- eller forskningsprojekter. Det er afgørende at få disse projekter koblet med den eksisterende drift. Hvordan leder man, så man får de faglige miljøer til at koble drift og udvikling?

LINK: Se videoen her

Varighed: 22 min.

Om Søren Barlebo Rasmussen

Søren Barlebo Rasmussen er strategisk rådgiver med fokus på organisationer, hvor viden, faglig og forskning spiller en stor rolle. Han arbejder meget ofte med strategi-, organisations- og ledelsesudvikling i fagprofessionelle organisationer.

Søren har i sin Ph.d. sat fokus på kvalitet og ledelse i faglige miljøer. Han har en lederuddannelse fra Harvard University og skrevet flere bøger, heraf flere om ledelse og lederudvikling. Seneste bog er "Potentialeledelse - om strategisk ledelse i fagprofessionelle organisationer".

Arrangører

Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter.

Værter

  • Helle Kyhnau Steffensen, Selskab for ledelse, Ergoterapeutforeningen
  • Lisbeth Schrøder, Lederrådet, Danske Fysioterapeuter