Hjem > STEM OK18

STEM OK18

Urafstemningen starter den 18. maj kl 09.00 og slutter den 3. juni 2018 kl. 23.59. HUSK at bruge din stemme.

Sådan stemmer du

 1. Alt hvad du skal gøre for at stemme, er at logge ind på http://mit.etf.dk - Log ind med nem-id.
   
 2. Vælg indbakken. Her finder du en mail fra den 18. maj med titlen: Urafstemning OK18. I mailen - i afsnittet: Hvordan bruger du din stemme? står din valgkode, der består af 5 bogstaver.
   
 3. Når du skal stemme, skal du tilbage til forsiden af mit.etf.dk. I højre side er der et link til afstemningen. Når du har markeret ud for ja, nej eller blank stemme trykker du på næste, hvorefter du skal indtaste valgkoden.

Problemer med at stemme?

Oplever du problemer med, at afgive din stemme kan du skrive til Etf, Kirsten Hermansen kih@etf.dk eller 5336 4912. Skriv dit medlemsnummer, dit fulde navn i mailen samt en kort beskrivelse af problemet.

Derfor skal du stemme - 7 gode grunde

 • Når du stemmer, giver du din holdning til kende
 • Du får indflydelse på OK-resultatet efter en historisk forhandling
 • Du viser, at du er en del af en løsning for alle
 • Det er et stærkt signal fra en stærk faggruppe i sundhedssektoren
 • Du er med til at fortælle omverdenen, at foreningen har de engagerede medlemmers opbakning
 • Fordi styrken af vores OK-krav afhænger af, hvor mange der står bag dem
 • Vi opnår stærkere OK-resultater, når vi har stærke stemmer med os i ryggen

Hovedbestyrelsen anbefaler et JA

OK18 – aftaler der forbedrer vilkårene og understreger sammenholdet

Ergoterapeutforeningens hovedbestyrelse opfordrer alle medlemmer til at tage stilling til de opnåede forhandlingsresulter med kommunerne, regionerne samt staten. HB anbefaler medlemmerne at stemme ja!

I sensommeren 2017 valgte tæt på 50 procent af Ergoterapeutforeningens medlemmer at indsende deres krav og ønsker til overenskomstforhandlingerne. Det brede fundament har været en styrke i forhandlingerne, vurderer hovedbestyrelsen.

De aftalte generelle lønstigninger udvikler reallønnen for alle ansatte og herudover er midlerne til forbedringer af de enkelte overenskomster anvendt i overensstemmelse med medlemmernes krav.  

Ud over udvikling af reallønnen, er der også blevet plads til forhøjelse af løn og/eller pension for langt de fleste grupper, ligesom der for alle sker en stigning i ATP-bidraget. De erfarne ergoterapeuter og de kliniske undervisere er blevet prioriteret, og det har været et ønske fra arbejdsgiverne at hæve pensionen af tillæg for at arbejde aften, nat og i weekender. De laveste trin for lederne er blevet hævet for nuværende og kommende ledere.

Hovedbestyrelsen lægger vægt på, at de opnåede resultater medfører væsentlige forbedringer af reallønnen og at dette ikke er sket på bekostning at de goder vi har i dag. Arbejdsgivernes krav om forringelser af seniorvilkårene og arbejdstidsaftalen er afværget og der er fortsat adgang til frokostpause, som er betalt af arbejdsgiver.

Privatlønsværnet, som udgjorde en barriere for at sikre at den offentlige lønudvikling kunne følge den private lønudvikling, er blevet afskaffet.

Med de opnåede forhandlingsresultater er der et fortsat markant fokus på professionsudvikling, idet forsknings- og udviklingspuljen på det regionale område i perioden afvikler en ny ansøgningsrunde. På det kommunale område er der tilsvarende etableret en pulje til udvikling og implementering af evidensbaseret viden i kommunerne.

Hovedbestyrelsen glæder sig over, at det er lykkedes fortsat at få sat fokus på det psykiske arbejdsmiljø, og over at der i perioden skal arbejdes målrettet på at forankre og anvende de eksisterende aftaler på de regionale arbejdspladser.

Hovedbestyrelsen betegner de opnåede resultater som et vidnesbyrd om, at den danske model virker, og fortsat er den naturlige ramme om udvikling af den offentlige sektor og løn- og arbejdsvilkår for offentligt ansatte ledere og medarbejdere og er derfor tilfreds med at der på det kommunale og det regionale område iværksættes drøftelser om udviklingen af den danske model. 

Hovedbestyrelsen vurderer, at sammenholdet mellem de faglige organisationer i Forligsinstitutionen har haft afgørende betydning for det resultat, der er opnået.

Hovedbestyrelsen anbefaler alle medlemmer at bruge deres stemmeret, og at stemme JA, til de opnåede resultater, der udvikler reallønnen, fortsat har fokus på professionsudvikling og arbejdsmiljøet og som samtidig har slået hegn om de goder, der allerede er i overenskomster og aftaler.

Sidst opdateret
28.05.2018