Hjem > OK21: Fakta og baggrund om OK21

OK21: Fakta og baggrund om OK21

Vi forhandler overenskomst i fællesskab med andre organisationer. Her kan du læse om, hvem vi forhandler sammen med, og i hvilke sammenhænge.

Ergoterapeutforeningen forhandler sammen med 28 andre organisationer i Akademikerne - AC, sådan at vi sammen står stærkest muligt over for arbejdsgiverne. 

Under overenskomstforhandlingerne forhandler alle organisationer med medlemmer ansat på det offentlige område sammen, når det gælder de krav der vedrører alle offentligt ansatte:

AC er en del af de to forhandlingsfælleskaber.

Generelle og specielle forhandlinger

Overenskomstforhandlingerne er delt op i specielle og generelle forhandlinger.

Ved de specielle forhandlinger forhandles de særlige vilkår, der gælder for ergoterapeuter, fx løn- og arbejdstidsbestemmelser.

Ved de generelle forhandlinger forhandles de fælles vilkår for alle offentligt ansatte, fx generelle lønstigninger, reguleringsordning, barsel og ferie.

Så mange forhandler vi for

Ved OK21 forhandles nye overenskomster for alle offentligt ansatte. På det kommunale og regionale område berører det cirka 641.000 personer, og i staten ca. 184.00 årsværk.

Ergoterapeuter i de offentlige

Kommuner

•    Ikke-ledende ergoterapeuter: 5.457 personer (4.921 årsværk)
•    Ledende ergoterapeuter: 288 personer (284 årsværk)
•    I alt: 5.001 personer (5.206 årsværk)

Regioner

•    Ikke-ledende ergoterapeuter: 1.363 personer (1.251 årsværk)
•    Ledende ergoterapeuter: 67 personer (66 årsværk)
•    I alt: 1.430 personer (1.317 årsværk)

Stat

•    Primært undervisere på professionshøjskolerne, og ERGOterapeuter i Arbejdstilsynet, samt enkeltstående ansættelser: ca. 250 årsværk.

Tal er fra november 2019. 

Aftaler om forhandlingsklima

De offentlige arbejdsgivere og Forhandlingsfællesskabet har som noget nyt indgået overordnede politiske aftaler om OK21-forhandlingerne. De er blevet døbt ”klimaaftaler”, da de skal bidrage til et godt forhandlingsklima – også når bølgerne går højt.

Ambitionerne med klimaaftalerne har været, at parterne i fællesskabet tager ansvar for, at der fremover skal være mindre konfliktfyldte forhandlinger på det offentlige område.

Overenskomstforhandlingerne set udefra

Når OK21 for alvor går i gang vil du kunne læse daglige opdateringer om OK21-forhandlingerne på FAOS hjemmeside.

FAOS (Forskningscenter for arbejdsmarkeds- og organisationsstudier ved København Universitet) følger alle overenskomstforhandlinger tæt, og du kan fx læse analyser af det turbulente forhandlingsforløb ved OK18.