Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: De generelle krav til OK18 er nu udvekslet

OK18: De generelle krav til OK18 er nu udvekslet

12. december 2017
Forhandlingsfællesskabet har nu udtaget og udvekslet de generelle krav til overenskomstfornyelsen 2018 på det kommunale og regionale område. Kravene er udvekslet med KL (Kommunernes Landsforening) og RLTN (Danske Regioner).
OK18
OK18 byder på en ny overenskomst. I dag udveksles krav med arbejdsgiverne.

- Ergoterapeutforeningens medlemmer har i deres forslag til OK-krav haft fokus på en lønforbedringer til alle, på arbejdsmiljø og det holdbare arbejdsliv. Det er jeg glad for at kunne sige er landet som fælles Forhandlingsfælleskabs-krav, siger Tina Nør Langager og understreger:

- Særligt i forhold til arbejdsmiljøet, hvor det er sammenhængen mellem ressourcer og opgaver og sammenhæng mellem arbejdsliv og privatliv, så man kan holde til det lange arbejdsliv der har været vigtigt for ergoterapeuterne, synes jeg er værd at fremhæve som en del af de generelle krav, som Forhandlingsfælleskabet har fremsendt til arbejdsgivernes i Kommunernes Landsforening (KL) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (Danske Regioner).

Forhandlingsfælleskabet stiller bl.a. krav om generelle procentuelle lønstigninger der forbedrer reallønnen, etablering af lavt- og ligelønsprojekt, krav om etablering af en mekanisme, som fortsat sikrer, at lønudviklingen følger den private. Desuden stilles krav om en styrket arbejdsmiljøindsats og seniorrettigheder som bidrager til, at medarbejderne kan holde arbejdslivet ud. Endvidere krav om etablering af en fritvalgskonto, ret til fuld tid, bedre sammenhæng mellem familie- og arbejdsliv, tryghed i arbejdslivet, samt krav der tager sigte på at styrke den danske model.

Det er gennem Forhandlingsfællesskabet, at de generelle krav på kommunernes og regioners område forhandles, mens Etf gennem Sundhedskartellet forhandler de specielle krav, der har indflydelse på medlemmernes overenskomst. 

Læs mere om de specielle OK18-krav her

Læs de generelle krav mellem parterne her
 

OK18 på Statens område

Parterne på statens område udveksler CFU og Moderniseringsstyrelsen krav fredag den 15. december, og indleder som de første overenskomstforhandlinger på et møde i Finansministeriet tirsdag den 19. december.