Her finder du oplysninger om medlemstyper og kontingentsatser.
Du kan have medlemskab til halv pris og stadig bevare alle dine fordele, hvis du arbejder maks. 20 timer om ugen. Læser du videre på en kandidat, eller er du gået på pension, kan du også have medlemskab på særlige vilkår.
Kontingentsatser
Hent Ergoterapeutforeningens aktuelle kontingentsatser (PDF)
Oversigt over medlemstyper
Denne medlemstype omfatter ergoterapeuter, der i Danmark udøver virksomhed som ergoterapeut 21 timer pr. uge eller mere, samt ergoterapeuter, der arbejder med henblik på at opnå dansk autorisation (udenlandske ergoterapeuter).
Kontingentet er på 1.770 kr. pr. kvartal, som kan trækkes fra i skat.
Arbejder du maks. 20 timer om ugen, eller er du ledig, sygemeldt uden løn eller på barsel/orlov uden løn, kan du have medlemskab til under halv pris i ETF og samtidig bevare alle dine medlemsfordele.
Når du har nedsat kontingent, sender vi en mail to gange om året, hvor du skal bekræfte, hvis du fortsat er berettiget til den nedsatte sats. Bekræfter du ikke din status indenfor fristen, mister du kontingentnedsættelsen og skal søge igen. Ved genansøgning har kontingentnedsættelsen virkning fra den efterfølgende kalendermåned.
Medlemskab på nedsat kontingent koster 816 kr. pr. kvartal, som kan trækkes fra i skat.
Læser du til ergoterapeut, eller læser du videre på en kandidatuddannelse eller anden videregående uddannelse på SU efter ergoterapeutuddannelsen, kan du have medlemskab som studerende til 183 kr. pr. kvartal.
Læser du videre og er på dagpenge, eller læser du en erhvervskandidat, kan du have medlemskab på nedsat kontingent til 816 kr. pr. kvartal.
Kontingent som studerende kan trækkes fra i skat.
Er du gået på pension eller efterløn, kan du have et medlemskab til 183 kr. pr. kvartal.
Er du på efterløn, er det vigtigt, at vi ved i hvilken periode, du er på efterløn. Det skal du ringe eller skrive ind til os om.
Kontingent på efterløn kan trækkes fra i skat, mens kontingent som pensionist som udgangspunkt ikke indberettes til skat. Dog kan du få fradrag for dit kontingent som pensionist, hvis du har A-indkomst eller modtager tjenestemandspension. For at benytte fradraget skal du skrive til bogholderiet på [email protected] i december måned (i indtjeningsåret), og bede os indberette fradrag for fagligt kontingent til SKAT på dine vegne.
Du kan være passivt medlem, hvis du ikke arbejder eller søger arbejde indenfor det ergoterapeutiske arbejdsfelt i Danmark.
Arbejder du i fagområder udenfor foreningens forhandlingsområder og samarbejdsaftaler, og er du organiseret i fagområdets forhandlingsberettigede organisation, kan du også have et passivt medlemskab.
Vær opmærksom på, at du som passivt medlem
• Er forpligtet til at meddele ETF, hvis du genoptager arbejdet som ergoterapeut i Danmark.
• Ikke må stå som ledig og søge arbejde som ergoterapeut.
• Ikke må modtage arbejdsløshed-, syge- eller barselsdagpenge, være på orlov eller på anden måde være tilknyttet det danske arbejdsmarked.
Som passivt medlem har du ret til at
• Deltage med taleret på repræsentantskabsmøder og regionsgeneralforsamlinger
• Blive informeret om beslutningsforslag og beslutninger fra foreningens repræsentantskabsmøder, hovedbestyrelsesmøder og regionsbestyrelsesmøder
• Blive informeret om urafstemningsresultater og om foreningens politik og aktiviteter
• Få foreningens emblem, medlemsblad og information via www.etf.dk
• Få debatoplæg formidlet i foreningens medier, såfremt dette ikke strider mod landets love
• Få indlæg behandlet på hovedbestyrelsesmøder, regionsbestyrelsesmøder eller af andre relevante fora
• Få optaget fagligt relevante artikler og indlæg på www.etf.dk og/eller i medlemsbladet
Som passivt medlem har du ikke ret til rådgivning og juridisk bistand fra ETF, ligesom du ikke kan stemme eller stille op til valg i foreningen.
Husk at bekræfte din status to gange årligt
Når du har passivt medlemskab, sender vi en mail to gange om året, hvor du skal bekræfte, hvis du fortsat er berettiget til det passive medlemskab. Bekræfter du ikke din status indenfor fristen, skal du søge igen. Ved genansøgning har kontingentnedsættelsen virkning fra den efterfølgende kalendermåned.
Du skal desuden give ETF besked, hvis du ændrer ansættelsesvilkår, så du ikke længere er berettiget til det passive medlemskab.
Passivt medlemskab koster 297 kr. pr. kvartal (363 kr. pr. kvartal for udland).
Kontingent for passivt medlemskab kan ikke trækkes fra i skat.
Du kan have medlemskab på nedsat kontingent, hvis du er ansat i en stilling, hvor en anden faglig organisation har forhandlingsretten, og du er medlem af den forhandlingsberettigede part. Du skal indsende dokumentation for dit medlemskab af den relevante, faglige organisation for at opnå medlemskab som dobbeltorganiseret.
Som dobbeltorganiseret har du alle medlemsrettigheder med undtagelse af retten til at få dine løn- og ansættelsesvilkår forhandlet og aftalt, få en afskedigelses- eller arbejdsskadesag behandlet samt retten til at deltage i afstemninger om toneangivende overenskomster i ETF.
Husk at bekræfte din status to gange årligt
Når du har nedsat kontingent, sender vi en mail to gange om året, hvor du skal bekræfte, hvis du fortsat er berettiget til den nedsatte sats. Bekræfter du ikke din status indenfor fristen, mister du kontingentnedsættelsen og skal søge igen. Ved genansøgning har kontingentnedsættelsen virkning fra den efterfølgende kalendermåned.
Du skal desuden give ETF besked, hvis du ændrer ansættelsesvilkår, så du ikke længere er ansat på den samme overenskomst.
Kontingent som dobbeltorganiseret medlem er på 816 kr. pr. kvartal som kan trækkes fra i SKAT. Er du dobbeltorganiseret i ETF og DJØF er kontingentet på 789 kr. pr. kvartal.
Hvis du melder dig ud:
- Mister du retten til bistand
- Har du ikke længere mulighed for at deltage i kurser, temadage mv.
- Kan du ikke længere være medlem af ETF's FNE'er, selskaber og klubber
Vær opmærksom på:
- At din udmeldelse skal være modtaget med 1 måneds varsel til udgangen af et kvartal. Fristerne er: 30. november, 28. februar, 31. maj og 31. august
- At du ved evt. genindmeldelse har karantæne i 3 måneder, hvori der ikke ydes bistand
Som et led i den løbende udvikling af ETF's service overfor medlemmerne må du meget gerne begrunde din udmeldelse.
Sådan melder du dig ud af ETF
Du bruger denne formular til at melde dig ud af ETF.
Udmeldelse af fagligt netværk, klub eller selskab
- Ønsker du at melde dig ud af et fagligt selskab eller klub, kan du sende en mail til [email protected]
Medlemmer kan klage til ETF over foreningens håndtering af medlemmets rettigheder. Der kan klages til Hovedbestyrelse eller til ETF's sekretariat.
Fra ETF's vedtægter:
§ 6 Klageadgang
6.1 Politiske niveau
Ønsker et medlem at klage over foreningens håndtering af medlemmets rettigheder, kan dette ske skriftligt til foreningens hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen er forpligtet til at svare medlemmet skriftligt hurtigst muligt, dog seneste 14 dage efter afholdelse af det 2. ordinære hovedbestyrelsesmøde efter modtagelse af klagen.
Hovedbestyrelsen skal over for Repræsentantskabet redegøre for antallet af klager, deres karakter samt hovedindholdet i hovedbestyrelsens svar på klagerne.
Er en klage ikke adresseret til hovedbestyrelsen, regnes denne for en administrativ klage.
6.2 Administrativt niveau
Ønsker et medlem at klage over foreningens håndtering af medlemmets rettigheder, kan dette ske skriftligt til foreningens sekretariat. Sekretariatet svarer medlemmet skriftligt senest 3 uger efter modtagelse af klagen. Sekretariatet skal i forbindelse med hovedbestyrelsens forberedelse af repræsentantskabsmødet redegøre for omfanget og indholdet af klager fra medlemmer. Medlemmet kan i forlængelse af svaret på den administrative behandling vælge at videresende sin klage til hovedbestyrelsen.

Anette Meulengracht-Jensen
Sekretær
Økonomi & Administration
