Hjem > Lederkonference 2021

Lederkonference 2021

Vær med når Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter inviterer til lederkonference 2021.

Tilmelding til Lederkonference 2021

Om Lederkonference 2021

Corona-krisen har vist, at fælles retning, troværdighed, mod og samarbejde er vigtigere end hierarkier og nulfejlskulturer, når komplekse udfordringer skal løses. Lederkonferencen fokuserer på ledelse i en ny tid og potentialerne i at mobilisere dig selv som leder og dine medarbejdere på nye bæredygtige måder, der skaber trivsel, udvikling og resultater.

Glæd dig til at mødes med lederkollegaer fra hele landet og sammen få inspiration fra et sprudlende program med stærke ledelsestænkere og forskere og bemærkelsesværdige nyskabende ledere, der inviterer os helt ind i deres maskinrum.

Det får du:

 • Filosof Vincent Hendricks’ bud på at genopfinde dit lederskab post-corona
 • Stærke ledelsestænkeres bud på ledelse på sundhedsområdet
 • Værktøjer til at få visioner og strategier til at leve og skabe udvikling på 
 • Inspiration til at arbejde med compassion i dit lederskab og styrke mod og mental trivsel
 • Personlige fortællinger fra ledere, der er gået nye veje
 • Input fra musikkens verden til at lege med vildskab og kreativitet som leder

Programmet består af både fælles oplæg og spor, du undervejs kan vælge dig ind på, alt efter hvad der interesserer dig mest. 

Det får du også:

 • Mulighed for at sammensætte dit personlige program
 • Styrket dit netværk med lederkollegaer på tværs af sundhedssektoren
 • Netværksmiddag som afslutning på dagen

Program og oplægsholdere

Vincent Hendricks

Genopfind dit lederskab i en ny tid, v/ Vincent Hendricks

Corona-pandemien startede som sundhedskrise, blev inden længe en økonomisk krise, politisk krise og endte som både en social og psykologisk krise. Hvordan kan du efter en krise, både stå fast som menneske og genopfinde dig selv som leder i det nye og i forholdet til medarbejdere, mål og organisation. De fire latinske dyder og deres ledelsesindhold kan guide dig. Glæd dig til et oplæg der binder filosofi og ledelse sammen.

Om Vincent Hendricks. Vincent er professor i formel filosofi ved København Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier. Tildelt en række forsknings- og formidlingspriser og forfatter til en række bøger; senest ”Vend Verden” som sætter fokus på vores autonomi og myndighed som selvstændigt tænkende.

Sidsel Vinge

Hvor svært kan det være? Om at være leder i et sundhedsvæsen under konstant forandring, v/ Sidsel Vinge

Der har aldrig været talt og skrevet så meget om ledelse i sundhedsvæsenet. Der har aldrig været så megen uddannelse og forskning i ledelse. Danmark har tilmed haft en Ledelseskommission. Men gør det opgaven lettere derude i hverdagen? Og hvordan hænger effektiv ledelse i sundhedsvæsenet sammen med de store sundhedsdagsordner og den sundhedsreform, som er på vej?

Om Sidsel Vinge: Sidsel er foredragsholder og debattør i sundhedsvæsenet og medvirker bl.a. i Altingets Podcastserie ”Politisk Stuegang”. Som tidligere projektchef i VIVE har hun undersøgt stort set alle hjørner af sundhedsvæsenet. Sidsel er også tidligere kommunal sundhedschef, cand.merc. i organisering og ledelse og har skrevet ph.d. om arbejdsorganisering på hospitaler.

 • Dolor
 • Sit

SPOR 1 formiddag: Ann-Christina Matzen Andreasen

SPOR 1 formiddag: Slip medarbejderne fri og skab stærke resultater, v/ Ann-Christina Matzen Andreasen

Mød en leder der arbejder systematisk med at slippe magten og kontrollen på chefgangen. Og erstatte det med tillid, indflydelse og frihed til medarbejderne. Ann-Christina deler ud af sine erfaringer med at nedbryde hierarkier og frisætte medarbejderne. Indsatser der har ført til stærke resultater for både borgerne og bundlinje, arbejdsglæden og motivationen blandt medarbejderne. Er der inspiration at hente til fremtidens organisering? Og tør du?

Om Ann-Christina Matzen Andreasen: Ann-Christina er centerleder, Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret (JAC), Gentofte Kommune, forfatter og foredragsholder. JAC er blevet kåret til Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads tre år i træk senest i 2021, samt Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads i 2019.

SPOR 2 formiddag: Thomas Helt

SPOR 2 formiddag: Mod strømmen – forretningsudvikling på sundhedsområdet, v/ Thomas Helt

Mød stifteren af Quick Care og ejer af bl.a.  ”Alles Lægehus” som med egne ord er ”generalist af værste skuffe”.

Hør hans personlige fortælling om at gå mod strømmen og gå all-in på forretningsudvikling på sundhedsområdet og hvilke til- og fravalg det har krævet i hans lederskab.

Om Thomas Helt: Thomas er uddannet fysioterapeut, adm. direktør i WeCare Holding og sidder desuden på flere poster som bestyrelses-formand og -medlem i en række sundhedsvirksomheder.

SPOR 3 eftermiddag: Louise Dinesen

SPOR 3 eftermiddag: Compassion-fokuseret ledelse, v/ Louise Dinesen

Balance, sunde relationer og tryghed er fundamentet for trivsel, udvikling og performance i arbejdsfællesskaber. Compassion-fokuseret ledelse handler om veje til mental bæredygtighed via sunde relationer, og det at have sin egen og andres trivsel på sinde.  Med afsæt i forskningen i den menneskelige hjerne giver Louise praksisnære værktøjer og metoder til at skabe mental trivsel, livsbalance og mod til læring og udvikling på arbejdspladsen.

Om Louise Dinesen: Louise har i mange år arbejdet som chefpsykolog og autoriseret arbejdsmiljørådgiver, så hun har jord under neglene fra praksis, når det kommer til at fremme compassion-fokuseret ledelse.  Hun er tilknyttet Københavns Universitet og Forsvarets Masteruddannelse i ledelse og er redaktør på “Tidsskrift for erhvervspsykologi”. Hendes speciale er krisepsykologi, ledelse og psykosocialt arbejdsmiljø.

SPOR 4 eftermiddag: Jacob Lindeblad

SPOR 4 eftermiddag: Ledelse, strategi og vækst, v/ Jacob Lindeblad 

Det er ikke altid en travl hverdag bliver vekslet til udvikling og vækst. På denne mini-workshop sætter vi fokus på, hvilken forskel ledelse, visioner og strategier for udvikling og vækst kan gøre for din forretning. Kom og bliv udfordret på din tænkning og få trykprøvede værktøjer med dig, som du kan tage i anvendelse med det samme i din egen hverdag.

Om Jacob Lindeblad: Jacob er ekspert på strategisk vækst, og har arbejdet med mere end 500 SMV´ere de sidste fem år. Han er tidligere landstræner i svømning, cand.scient. med speciale i præstationspsykologi, direktør for konsulenthuset Lindeblad (www.lindeblad.dk) og grundlægger af Akademiet for Signaturpræstationer.

Stephanie Lose

Hvordan fremtidssikrer vi sundhedsvæsenet? v/ Stephanie Lose

Få en unik mulighed for at høre Stephanie Lose give sit bud på, hvordan vi fremtidssikrer sundhedsvæsenet, hvilken rolle hun ser de fagprofessionelle spille i det moderne sundhedsvæsen, og hvad det kræver af lederne. 

Om Stephanie Lose: Stephanie Lose er formand for Danske Regioner og regionsformand (V) for Region Syddanmark.

Hun kører ca. 55.000 km om året på de syddanske landeveje og kan togplanen mellem Esbjerg og København udenad.

Asger Stenholdt og Hans Fagt

Workshop: Rock’n’Roll ledelse, v/ Asger Stenholdt og Hans Fagt

Oplev Asger og Hans, der med smittende energi, glæde og begejstring sætter rockbandet op som forbillede til at skabe nerve, kreativitet og måske lidt mere vildskab i en organisation. Oplev hvordan ledelse og musik har fælles udfordringer. Det hele akkompagneret af et instrument eller to.

Om Asger Stenholdt og Hans Fagt: Asger og Hans er professionelle musikere med rødder i nogle af dansk musiks store navne; bl.a. Big Fat Snake, Savage Rose samt Kim Larsen og Bellami, men de arbejder også med ledelsesudvikling inspireret af erfaringerne fra rock’n’roll verdenen.

Sidst opdateret
08.09.2021