Hjem > - Hvorfor har vi ikke gjort det før?

- Hvorfor har vi ikke gjort det før?

Vicedirektør Gitte Jensen-Fangel er begejstret for, at Holbæk Sygehus har ansat flere ergoterapeuter og fysioterapeuter i brede stillinger.

— Vi har set, at det giver mange fordele for patienterne, når vi bringer terapeuterne tættere på plejen, siger hun og fremhæver terapeuternes rehabiliterende tilgang som særligt effektfuld.

Sygehuset har ikke indsamlet taldata om effekten af indsatsen, men til gengæld er der foretaget kvalitative interview med patienter og plejepersonale, og de tyder på en positiv effekt.

— De fortæller, at patienterne kommer hurtigere på benene, når der er terapeuter tæt på deres behandlingsforløb. Samtidig bliver udskrivelsen mere vellykket, og de klarer sig bedre derhjemme. Det hænger sammen med, at terapeuterne understøtter en aktiv indlæggelse. Patienterne bliver ikke madet, men lærer at spise selv, siger Gitte Jensen-Fangel.

Det var mangel på plejepersonale, der i sin tid fik sygehuset til at bringe terapeuterne tættere på plejeopgaverne i en ordning, der har fået navnet ”Øget tilstedevær”.

— Det er desværre ofte sådan, at man først ser mulighederne, når man står på en brændende platform. Jeg har stillet mig selv spørgsmålet: ”Hvorfor har vi ikke gjort det før,” siger Gitte Jensen-Fangel.

Hun har en fortid som leder i Region Hovedstaden, hvor hun også bemærkede den positive effekt af at knytte terapeuter tættere til behandlingsforløb. Derfor er terapeuterne også kommet for at blive.

— Jeg tror faktisk ikke, vi endnu har nået niveauet for, hvor mange terapeuter vi skal rekruttere — uanset om det på et senere tidspunkt skulle lykkes at rekruttere sygeplejersker igen. Jeg tænker især, at den terapeutiske indsats vil være gavnlig på de medicinske afdelinger med ældre patienter, siger Gitte Jensen-Fangel.