Hjem > Gratis medlemskab af a-kasse som studerende

Gratis medlemskab af a-kasse som studerende

Bliv gratis medlem i en a-kasse og få dagpenge, når du er færdiguddannet.

Bare lige for at slå det fast en gang for alle. Ergoterapeutforeningen er IKKE en A-kasse. Studerende, der er medlem af Ergoterapeutforeningen kan søge optagelse i Din Sundhedsfaglige A-kasse - ofte forkortet: DSA. 

Hvorfor skal jeg være medlem af en A-Kasse?

Det kan der være rigtig mange grunde til - og mange af dem kan du læse om her. Den vigtigste er måske, at du kan få dagpenge fra den dag du er færdiguddannet. 

Hvad koster medlemsskab i DSA?

Det er gratis. Så længe du er studerende og under 30 år, er medlemsskab i DSA helt og aldeles gratis.

Hvornår skal du melde dig ind?

Det vigtigste er, at du melder dig ind mindst 1 år før, du bliver færdiguddannet. Du kan nemlig få ret til dagpenge fra dagen efter din sidste eksamen, hvis du har været studiemedlem i mindst 12 måneder på den dato. Du kan være gratis studiemedlem, hvis du er under 30 år – dog maks. i samlet set 5 år (lovkrav). Derfor anbefaler vi, at du melder dig ind på 4. eller 5. semester, så du har ”klip” tilbage, hvis du skulle vælge at læse en kandidat.

Selv om du har job straks efter endt uddannelse, er det stadig en god idé at være medlem af en a-kasse. Det sikrer dig ret til dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs på et senere tidspunkt. Samtidig kan du som medlem benytte dig af muligheden for bl.a. at få sparring på din karriere og jobmuligheder hos sundhedsfaglige karrierekonsulenter.

Hvad kan man bruge sit medlemsskab i DSA til?

Når du melder dig ind som studerende får du ret til at bruge alle DSAs forskellige services rettet mod studerende. Du kan fx. gå til gratis temamøder, få sparring til CV og jobansøgning, få adgang til DSAjobsøger.

Sådan melder du dig ind

Det gør du lige her: Sådan melder du dig ind i DSA.