Hjem > Etf fylder 80 år

Etf fylder 80 år

I anledning af Ergoterapeutforeningens 80-års fødselsdag har vi spurgt syv ergoterapeuter fra hver deres årti, hvordan de ser udviklingen af faget. Her kan du læse interviews efterhånden, som de offentliggøres.
I 2018 fylder Ergoterapeutforeningen 80 år.

- Jeg er en del af udviklingen

I anledning af Ergoterapeutforeningens 80-års fødselsdag har fagbladet Ergoterapeuten spurgt syv ergoterapeuter fra hver deres årti, hvordan de ser udviklingen af faget. 25-årige Signe Juel Tange har selv været med til at udvikle sin stilling som legehelt på H.C. Andersen Børnehospital i Odense og håber, at børneergoterapeuter i fremtiden vil lege mere.

- Musik på plejehjemmene rykker virkelig nu

32-årige Denise Thygesen er aktivitetsergoterapeut og har arbejdet på plejehjem i størstedelen af sin karriere. Hun forventer, at tilbuddene på plejehjemmene i fremtiden bliver mere individualiserede, hvilket vil skabe flere ergojobs.

- 80 år og still going strong

Hvis jeg skal favne vores udvikling i et udtryk, skal det være ”fra peddigrør til ph.d.” Og den udvikling er en simpel forudsætning for vores fremtid. Hvis man vil anerkendes som sundhedsfag i dag, skal man være vidensbaseret, siger Etf-formand Tina Nør Langager.

- Vores fag har fået et meget større teoretisk grundlag

60-årige Mette Schrøder har været i flere forskellige lederstillinger gennem sin karriere og vægter det tværfaglige samarbejde højt. Hun har oplevet, at faget er blevet mere teoretisk gennem årene.

- Vi lavede hjælpemidlerne selv

71-årige Johanne Drachmann har gennem sin 41 år lange karriere præget udviklingen af faget som både leder, underviser, forsker og medlem af Etf’s hovedbestyrelse. Nu arbejder hun på en fødselsdagspublikation om fagets udvikling de seneste 20 år.

- Vi må ikke trække noget ned over hovederne på patienterne

For 81-årige Bodil Susanne Stein har det været vigtigt, at patienterne brugte kræfter på de ting, der betød noget for dem. Hun synes, at faget har udviklet sig til at blive mere teknisk, hvilket både er godt og skidt, mener hun.

Sidst opdateret
04.12.2018