Hjem > Ergoterapi og politik > Wilbarger Programmet

Wilbarger Programmet

Formålet med Wilbarger Programmet er er at øge tolerancen for de sansepåvirkninger, som bliver oplevet som ubehagelige og stressende. Kræver log ind.

Wilbarger Programmet er en intervention beregnet til børn og voksne med sensorisk intolerance - en tilstand med overreaktion på sensorisk påvirkning af et eller flere sansesystemer.

Wilbarger Metoden er en del af det reviderede Wilbarger Program, som er kommet til Danmark i 2009. Wilbarger Programmet består af:

  1. Udredning af sansebearbejdningsmønstre gennem interview
  2. Indføring i den sensoriske diæt/dagsprogram
  3. Udførelse af Wilbarger Metoden

Wilbarger Metoden består af dyb trykbørstning gennem brug af specielt designet børste - Wilbarger Børsten (Therapressure Brush®) - efterfulgt af påvirkning af den proprioceptive sans (muskel-led sansen) gennem ledkompression.

Klinisk erfaring viser, at børn og voksne kan få øget deres sensoriske tolerance ved konsekvent gennemførelse af Wilbarger Metoden, kombineret med daglig udførelse af et individuelt tilpasset dagsprogram bestående af sansemotoriske aktiviteter (Sensorisk Diæt). Ved jævnlig og intens dybdegående stimulering af et stort antal sansereceptorer i hudens dybere lag og underliggende muskulatur, kan hjernens sansebearbejdning fremmes, og sensorisk tolerance øges, med det resultat, at personen ikke oplever sansepåvirkningen ubehagelig eller truende.

Wilbarger Programmet må kun iværksættes af de personer, som har deltaget i den tre dages reviderede specialuddannelse, hvor Patricia og Julia Wilbarger underviser og tester for kompetence i udførslen af Wilbarger Metoden.

Find redskabet i højre side, når du er logget ind.

Sidst opdateret
04.08.2015