6. nov 2021 KL 14:13

Nye termer og venskaber med hjem

På dag 5 på de to ergoterapeutstuderende Ulrik Løth Holm og Thomas Ørskou Iversens Nordplus-kursus i Akureyri er det tid til at runde af og sige farvel.
Skribent: 
Ulrik Løth Holm og Thomas Ørskou Iversen
Foto: 
Privat

Dagbog fra Akureyri, dag 5: Sikke en vild uge. Vi har arbejdet med ergoterapi på en helt anden måde end ellers. I stedet for undersøgelsesmetoder som observation, interview og aktivitetsanalyse har vi arbejdet med termer som user-driven, peer-to-peer, recovery og empowerment.

Termerne er ikke ukendte for os, det nye for os er at kunne prioritere dem på samme måde som vi oplevede NGO’en og den totalt cool ergoterapeut Elín Ebba i Akureyri gøre. Et eksempel er, at vi som ergoterapeuter går ind og opbygger et personligt og venskabeligt forhold til vores brugere ved blandt andet også at dele vores egne kampe med dem. Formålet er ikke direkte behandling, men at forbedre patientens sociale forhold, og idet vores ergoterapeutiske fokus ændrer sig, ændrer dynamikken mellem ergo og klient sig også.

Vi vil gerne anerkende alle de ergoterapeuter i Danmark, som allerede arbejder på den måde, for i Island har vi set, at det virker.

Samtidig er vi klar til i vores fremtidige arbejdsliv at tage del i lektor Jacob Østergaard Madsens kald for en mere social og politisk ansvarlig tilgang ved eksempelvis at adressere de problemer, som gør det svært for vores målgrupper at opnå en meningsfuld hverdag.

Foreløbig har vi arbejdet med ”de nye” termer i vores gruppe- og pitcharbejde heroppe.

Ulrik udtænkte sammen med sin gruppe en webside, der kan give arbejdsløse svenskere lettere adgang til aktivitetstilbud, frivilligt arbejde og organisationer med det formål at styrke de arbejdsløses roller og identitet og dermed deres selvværd. Samtidig vil det give dem mulighed for at udvikle nye evner, som de kan bruge, når de kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Thomas’ gruppe havde fokus på at inkludere hjemløse estere i samfundet ved at give dem adgang til allerede eksisterende hobby-tilbud og dermed mulighed for at deltage aktivt ligesom den generelle befolkning.

Nu er vores ophold i Akureyri slut. Vi fik leveret vores pitch, vi fik diplomer - og vi klappede ad vores fantastiske medstuderende. Tak til alle, som har fulgt vores dagbog – og tak til de medstuderende som har gjort ugen mindeværdig, til underviserne, Nordplus og Inge Lange, som har hjulpet os med det faglige.

Til andre studerende, som overvejer at tage til udlandet: Gør det!

  • Kontakt: Til dem, der måtte have spørgsmål, eller ønsker at høre mere om vores oplevelser:  I er velkomne til at skrive til os på LinkedIn, det er lige her: Ulrik og Thomas