21. aug 2018 KL 10:22

- Jeg er ikke bange for at kaste mig ud i noget nyt

​Ergoterapeut Dea Skaarup tog en kandidat og fik et administrativt arbejde uden patientkontakt. Det var ikke hendes plan at arbejde bag et skrivebord, men arbejdet som ”en kold hånd” har vist sig at passe hende godt.
Skribent: 
Clara Leck Bachmann
Foto: 
Carsten Bundgaard

Dea Skaarup skulle i hvert fald ikke på universitetet, da hun i sin tid blev student. Det var alt for stort, gråt og upersonligt til hende.

Men 10-15 år senere valgte hun netop at træde ind på universitetet, da hun tog en sundhedsfaglig kandidat. Efterfølgende fik hun job som projektleder i psykiatrien i Region Syddanmark, og nu arbejder hun fra et skrivebord i Middelfart uden patientkontakt, hvilket ikke ligefrem var planen, da hun valgte at blive ergoterapeut.

- Jeg blev ikke ergoterapeut for at være ”en kold hånd”, og jeg var meget i tvivl om, hvorvidt jeg ville kunne undvære patientkontakten. Men jeg har faktisk ikke savnet den. Jeg har fundet ud af, at jeg er rigtig glad for organisatorisk arbejde, siger hun.

Ville noget mere

Dea Skaarup arbejder som projektleder for to satspuljeprojekter i Region Syddanmark. Det ene projekt er et undervisningsforløb for medarbejdere i psykiatrien omkring borgere med dobbeltdiagnoser. Det andet projekt skal styrke den sundhedsfaglige rådgivning for medarbejdere på botilbud for børn og unge i psykiatrien og give lettere adgang til psykiatrisk udredning, og dermed forhåbentlig afklare, om borgere på botilbud skal indlægges, eller om man skal iværksætte nogle tiltag, der forebygger at borgerne får det værre. Dea Skaarups job er at koordinere projekterne og til sidst evaluere dem.

Kandidaten har givet hende kvalifikationerne til at kunne lede et projekt, og specielt kandidatens sundhedsøkonomiske fag, sundhedsjuridiske fag og hendes valgfag i projektledelse har hun med i baghovedet, når hun er på arbejde. Derudover trækker hun på sin viden fra praksis.

Før hun i 2015 supplerede sin ergoterapeutuddannelse med en kandidateksamen, arbejdede hun nemlig som ergoterapeut i psykiatrien i næsten 10 år, blandt andet på botilbud og som myndighedssagsbehandler.

- Jeg var glad for mit arbejde som ergoterapeut, men jeg følte, at jeg manglede noget. Jeg synes, at det er spændende at være med til at udvikle noget nyt, afprøve det i praksis og se, om det fungerer. Så jeg har sådan set altid været interesseret i projekter, jeg har bare ikke vidst, hvad det hed, fortæller Dea Skaarup, om hvorfor hun valgte at læse videre.

Ikke bange for nye udfordringer

Som projektleder slutter Dea Skaarups stilling, når projekterne slutter i 2020. Det er uvist, hvad hun så vil kaste sig over, men hun trives foreløbig fint med uvisheden.

- Jeg kan godt lide at prøve af, om et job er noget for mig uden nødvendigvis at være bundet af en fast stilling. Jeg er ikke bange for at kaste mig ud i nye ting, siger hun og fortæller, at flere af hendes tidligere ansættelser også har været tidsbegrænsede.

Jobbet som projektleder er hendes femte. Men selvom hun ikke er bange for at prøve nye ting, har hun det stadig lidt svært med at være den nye på en arbejdsplads.

- Jeg vil gerne kunne det hele på forhånd. Jeg vil helst have, at det hele går op, og det er svært, når man er ny og ikke har prøvet det før. Men det plejer nu at gå alligevel, siger hun med et smil.

Læs også: