23. jun 2020 KL 14:27

Er du ergo- terapeut?

Her har vi samlet artiklerne i en serie, som handler om ergoterapeuter i atypiske job. Serien er et indblik i og en inspiration til, hvad ergoterapeutfaget også kan.

Her er der plads til alle

Bragt første gang i Ergoterapeuten #3 2019.

Tina Kragh har et atypisk ergoterapeutjob. Hun er ansat som leder på Café Paraplyen, hvor hun bruger sine ergoterapeutiske kompetencer til at skabe et miljø med plads til alle — blandt andre Palle Ravn, som i mange år kæmpede med et misbrug, men vendte sit liv om og i dag har job som frivillig på Café Paraplyen.

Blandt indsatte

Bragt første gang i Ergoterapeuten #5 2019.

Sarah Asmussen faciliterer meningsfulde aktiviteter for indsatte på en udvisningsafdeling i Nyborg Fængsel. I starten blev hun mødt af skepsis, men efterhånden har hendes arbejde skabt en bedre stemning og motivation blandt de indsatte.

Ergo i klovneklæder

Bragt første gang i Ergoterapeuten #6 2019.

Ergoterapeut Lene Mortensen har et alias som omsorgsklovnen Luni Smil, fordi klovnens væsen er god til at skabe nærvær.

Salam Aleikum…

Bragt første gang i Ergoterapeuten #

Amel Abdeddaim taler arabisk, fransk, dansk og engelsk og bruger sine sproglige kompetencer til at arbejde ergoterapeutisk med arabisk- og fransktalende familier, hvor børnene har sociale og psykiske udfordringer.

Ergoterapeut i dobbeltrolle

Bragt første gang i Ergoterapeuten #

Ergoterapeut Julie Lerche-Thomsen har fingrene i dejen i institutionen Sundloppen. Hun er nemlig ansat som både ergoterapeut og pædagog i en delt stilling.

Pia giver unge en ny chance

Bragt første gang i Ergoterapeuten #

Pia Adriansen er SSP-konsulent i Assens Kommune – ikke ligefrem et typisk ergoterapeutjob, men hun bruger sin ergoterapeutiske faglighed til at forebygge kriminalitet hos unge gennem sit opsøgende arbejde på uddannelsesinstitutioner og i de unges fritidsliv. Artiklen her er en del af en serie om ergoterapeuter i atypiske job. Et indblik i og en inspiration til, hvad ergoterapeutfaget også kan.