Hjem > Aktuelt > Nyheder > WFOT: Gratis adgang til ergoterapeutisk forskning

WFOT: Gratis adgang til ergoterapeutisk forskning

29. april 2019
Som aktivt medlem af Ergoterapeutforeningen er du nu også automatisk individuelt medlem af World Federation of Occupational Therapists (WFOT).

Det betyder, at du automatisk får adgang til ny ergoterapeutisk forskning i WFOT forskningsjournal Bulletin, som udkommer to gange om året og samtidig kan du læse de tidligere publicerede udgaver. Samtidig kan du orientere dig i alle de andre medlemstilbud, som WFOT tilbyder deres medlemmer på deres hjemmeside.

- Jeg er stolt over at kunne tilbyde medlemmerne denne løsning. Etf har længe arbejdet for at opnå en aftale om individuelt medlemskab i WFOT for alle aktive medlemmer. Vi ved, at ikke alle medlemmer har adgang til forskningslitteratur på deres arbejdsplads. Det tager vi nu medansvar for og giver medlemmerne adgang til forskningsviden via WFOT. Det er en naturlig del af vores arbejde med at understøtte ergoterapifagets udvikling på landets arbejdspladser. Jeg håber, at den nye mulighed for få adgang til international viden bliver modtaget med nysgerrighed og bragt i spil i praksis, siger Tina Nør Langager, formand i Ergoterapeutforeningen.

Jeanette Reffstrup Christensen, næstformand i Ergoterapeutforeningens Videnskabelige Råd (EVR), er ligeledes begejstret over nyheden om et individuelt medlemskab til WFOT og adgangen til WFOT forskningsjournal Bulletin. Hun beskriver adgangen til Bulletin således: 

- World Federation of Occupational Therapists (WFOT) Bulletin er WFOT´s officielle tidsskrift. Formålet med tidsskriftet er at fremme bevidstheden og forståelsen af WFOT og dens aktiviteter og ydelser. Formålet er desuden at øge udviklingen af den ergoterapeutiske profession verden over og give ergoterapeuter mulighed for international udveksling af faglig viden og erfaring. WFOT Bulletin er et peer- reviewed tidsskrift, der udkommer to gange årligt. Tidsskriftet er indekseret i CINAHL og indgår i Den Bibliometriske Forskningsindikator (BFI), som giver et overblik over den danske forskningsproduktion. Fri adgang til WFOT Bulletin vil derfor være et løft for ergoterapeuter på alle niveauer i tilgang til ny forskningsbaseret viden inden for ergoterapi - og et skridt i retningen mod evidensbasering af ergoterapi.

Ergoterapeutforeningen har valgt at tegne et individuelt abonnement til alle aktive medlemmer (eksklusiv studerende og passive medlemmer). Er du medlem af Ergoterapeutforeningen den 1. januar følger der i samme kalenderår et WFOT-medlemskab med.

For 2019 gælder det, er du skal være medlem pr. 1. april for at opnå WFOT- medlemskab for indeværende år.