Hjem > Aktuelt > Nyheder > Vigtigt skridt mod et trygt arbejdsmarked

Vigtigt skridt mod et trygt arbejdsmarked

8. marts 2022
​Den nye treparts-aftale mod seksuel chikane er et vigtigt skridt for mere ligeværd og anstændighed på arbejdsmarkedet. Aftalen vækker glæder hos Ergoterapeutforeningen.

 

Treparts-aftalen rammer lige ned i den udfordring, som blev aktualiseret med den nye nationale undersøgelse af det danske arbejdsmarked, som Arbejdstilsynet har lavet for Beskæftigelseministeriet.

Undersøgelsen viste, at 12% af ergoterapeuter har været udsat for uønsket seksuel chikane indenfor de seneste 12 måneder. Det tal mener Ergoterapeutforeningen er uacceptabelt, og hilser derfor treparts-aftalen velkommen.

- Det glæder mig, at alle de væsentligste aktører på arbejdsmarkedet nu er enige om en fælles indsats, siger Tina Nør Langager og henviser dermed til indsatser, der indebærer styrket fokus på seksuel chikane i APV’erne, tydeligere arbejdsgiver- og lønmodtageransvar, løbende viden om udvikling m.m.

- Det er alt sammen tiltag, der ikke løser problemerne i et snuptag, men sikrer, at vi skridt for skridt bevæger os hen imod målet om, at det skal være trygt for alle at gå på arbejde. Samtidig er jeg meget glad for, at vi i AC har fået præciseret det særlige fokus på de unge og personer med løsere ansættelsesforhold. Når vi ved, at de har en øget risiko, følger en øget forpligtelse, som nu er blevet tydelig, slutter Tina Nør Langager.

  • Læs om aftalen her
  • Læs den nationale undersøgelse af arbejdsmiljøet her