Hjem > Aktuelt > Nyheder > Vender hjem til neurorehabiliteringen

Vender hjem til neurorehabiliteringen

23. februar 2015
Tidligere regionsformand i Etf, Mette Schrøder, bliver ny ledende terapeut for Danmarks største arbejdsplads for ergo- og fysioterapeuter, Regionshospitalet Hammel Neurocenter (RHN).
- Jeg har i mange år tænkt, at det var min drømmestilling, siger Mette Schrøder om sit nye job som ledende terapeut på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Foto: Jakob Kehlet

Af Jakob Kehlet

- Jeg har i mange år tænkt, at det var min drømmestilling, så da jeg tilfældigt så, at Hammel Neurocenters mangeårige ledende terapeut Lis Kleinstrup gik på pension, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle søge, siger Mette Schrøder, der fra den 1. april indgår i Centerledelsen på RHN, der har i alt 750 medarbejdere hvoraf 200 er ergo- og fysioterapeuter. Mette Schrøder kommer fra en stilling som leder af Voksen Handicapområdet i Viborg Kommune.

- I Viborg har flertallet af mine medarbejdere været pædagoger eller andet end terapeuter, og jeg har haft stor glæde af og lært meget i dette samarbejde. Men min (ergo)terapeutiske indsigt har ikke været så meget i fokus, så derfor glæder jeg mig til at vende hjem til ”folden” igen, siger Mette Schrøder, der gennem ti år var først regionssekretær og senere regionsformand i Etf Region Midt-Nord indtil for fire år siden.

- Jeg søgte bl.a. jobbet på Hammel Neurocenter, fordi det er et udviklingshospital i rivende udvikling og med en forskningsafdeling, der kan være med til tilvejebringe den viden, som vi stadig mangler, siger Mette Schrøder.

- Neurorehabilitering har, siden jeg blev uddannet ergoterapeut, været et speciale, der har tiltrukket mig, og som jeg har arbejdet mere eller mindre med i en stor del af min karriere, hvad enten det har været i amt eller kommune.

En anden grund til, at Hammel Neurocenter tiltrak hende, er, at hospitalet satser på et tæt fagligt samarbejde på tværs af faggrupper og sammen med de enkelte patienter.

- Tværfagligt samarbejde er en nødvendighed for at kunne opnå gode resultater med neurorehabilitering, og tværfagligt samarbejde har i mange år været arbejdsformen på RHN. Andre steder er man knap så langt, og der e på dette felt  meget land at vinde ind, siger Mette Schrøder, der  i denne uge afvikler en fagfestival for medarbejderne på handicapområdet i Viborg Kommune, hvor  netop tværfagligt samarbejde er på dagsordenen.

- Emnet optager mig meget, og jeg må erkende, at vi ikke er nået helt så langt på Voksen Handicapområdet i Viborg Kommune, som jeg gerne ville. Det er vanskeligere at implementere, end man skulle tro, siger hun.

En anden stor udfordring, som venter Mette Schrøder, er udmeldingerne fra Region Midtjylland om, at der skal spares på sygehusdriften det kommende år. Det er endnu ikke meldt ud, hvor store besparelser, der rammer Hammel Neurocenter.

- Vi skal yde samme eller helst bedre service for færre penge, så det bliver en spændende udfordring, men den er hverken ny for mig eller for sundhedsvæsnet som helhed, siger Mette Schrøder, der glæder sig til sit nye job.

- Det er med stor ydmyghed, jeg tager handsken op efter Lis Kleinstrup.