Hjem > Aktuelt > Nyheder > Valg 2020: Margrethe Boel stiller op som næstformand i Ergoterapeutforeningen

Valg 2020: Margrethe Boel stiller op som næstformand i Ergoterapeutforeningen

14. februar 2020
Margrethe Boel har annonceret sit kandidatur til næstformandsposten i Ergoterapeutforeningen. Margrethe Boel arbejder som ergoterapeut på Sjællands Universitetshospital Roskilde. Det er dog posterne som TR og FTR samt næstformand i Region Sjællands MED-Hovedudvalg, der fylder en stor del af hverdagen.

Arbejdet for at forbedre ergoterapeuters arbejdsforhold og øge kendskabet til faget - er de primære grunde til at Margrethe Boel stiller op til posten som næstformand i Ergoterapeutforeningen.

- Dét, der driver mig, er at arbejde for at fremme og udvikle ergoterapi og ergoterapeuters arbejdsforhold og øge kendskabet til faget på alle niveauer og indenfor alle sektorer. Jeg vil trække på mine evner til samarbejde og på min store erfaring med organisatorisk arbejde. Og så vil jeg bruges af medlemmerne og gøre alt, hvad der står i min magt, for at hjælpe, sparre, understøtte og udvikle dér, hvor der er behov!

Noget Margrethe Boel vil arbejde særligt hårdt for er, at få ergoterapeuter budt ind, når der efterspørges kompetencer, der matcher dem en ergoterapeut besidder.

- Et særligt fokusområde har for mig været, at vi i tider med rekrutteringsproblemer for flere faggrupper, griber muligheden for, at der allokeres ressourcer til mere ergoterapi. Der er områder, hvor vi med vores kernekompetencer er særligt oplagte, og hvor andre faggrupper også byder ind på opgaven. Når regeringen efterspørger brobygger-sygeplejersker – siger jeg, at ergoterapeuter gør det bedre! Vi er uddannet til at færdes og agere i sektorovergangene.

 At have en skarp faglig profil og arbejde for at støtte op om det frivillige arbejde i faglige selskaber og netværksgrupper fylder også meget for Margrethe Boel.

- Det er blevet tydeligt for mig de seneste år, at vi skal arbejde for fortsat at rekruttere dedikerede og dygtige studerende – og nok af dem! Det er vigtigt, at vi ikke blot arbejder for fagets udbredelse, men også kan følge med efterspørgslen! Den faglige ild der brænder, og helst skal brænde igennem et langt og indholdsrigt arbejdsliv, næres i høj grad af muligheden for stadig faglig udvikling. Her er de faglige selskaber og netværksgrupper uundværlige, og vi skal i ETF gøre hvad der er muligt for at støtte op om det vigtige frivillige arbejde.

Du kan læse mere om Margrethe Boels kandidatur her:

Find alt om valg her på etf.dk