Hjem > Aktuelt > Nyheder > VALG 2020: Anna-Marie Laustsen genopstiller som regionsformand i Region Syd

VALG 2020: Anna-Marie Laustsen genopstiller som regionsformand i Region Syd

28. januar 2020
Anna- Marie Laustsen har siden 2005 været regionsformand i region Syd. Hun genopstiller til posten, da hun ser det som en privilegeret opgave at være tæt på medlemmerne, faget og udviklingen af det ergoterapeutiske felt og arbejdsmarked.
Foto: Jesper Voldgaard

Mødet med medlemmerne i regionen og i praksis er da også en af regionsformandens klare prioriteringer.

- Jeg har i de år, jeg har været formand, været meget privilegeret ved at have en tæt kontakt til både medlemmer og tillidsrepræsentanter, som har bidraget fantastisk til at klæde mig godt på til de opgaver, jeg skal løse. Jeg håber, at du vil hjælpe, så det også bliver sådan i de kommende år, siger Anna- Marie Laustsen i sit opstillingsgrundlag.

I sin politiske funktion som regionsformand er det vigtigt for Anna-Marie Laustsen, at det lobby-arbejde, der kræves for at synliggøre ergoterapi ikke underkendes.

- Jeg har altid set det som en stor del af det politiske regionsarbejde at gå i dialog med ledelse og politikere, når der er behov for det, eller der opstår en anledning.

Det arbejde har Anna-Marie Laustsen ikke have mindre fokus på, hvis hun får lov at fortsætte arbejdet på posten.

- Jeg vil både arbejde med lobbyisme og med at styrke relationelle samarbejder samt selvfølgelig bruge medierne, når det er hensigtsmæssigt og muligt. Min erfaring er, at lobby-og politisk arbejde også handler om at holde muligheder åbne, være nysgerrig og vedholdende, da mange ting først lykkes efter et langt sejt træk, en god timing og lidt held.

Til spørgsmålet om, hvilket budskab hun mener der er vigtigst for hende, at medlemmerne i regionen hører, svarer Anna-Marie Laustsen:

- Det er mit ønske, at alle medlemmer ved, at de til hver en tid kan maile eller ringe til mig. Det er vigtigt for mig med medlemmers perspektiver, med- og modspil.

Du kan læse mere om Anna-Marie Laustsens kandidatur her: