Hjem > Aktuelt > Nyheder > Traineeordning for ledige nyuddannede fortsætter

Traineeordning for ledige nyuddannede fortsætter

25. september 2020
​Som nyuddannet ledig ergoterapeut har du frem til 1. juli 2022 fortsat mulighed for at være en del af traineeordningen i AC.
Foto: Colourbox

En bred aftale mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative sikrer i alt godt 100 millioner kroner til primært at opkvalificere ufaglærte. Men der er også hjælp til nyuddannede, som har svært ved at komme i job.

Der er således afsat 12 mio. kr. til hovedorganisationerne FH og AC’s traineeordning, hvor nydannede forsat kan gennemføre et traineeforløb. Som følge af aftale om ekstraordinært løft af ledige afsættes der ekstraordinært yderligere 8 mio. kr. til indsatsen, som løber frem til 1. juli 2021. Desuden forlænges ordningen med et år frem til 1. juli 2022.

Der er dog nogle ændringer.

I forbindelse med de ændringer i ’lov om en aktiv beskæftigelsesindsats’ (LAB), der træder i kraft den 1. januar 2020, betyder det, at de 8 ugers virksomhedspraktik udgår af traineeindsatsen, da varigheden af praktikforløb jf. ny LAB vil være op til 4 uger. Samtidig er der mulighed for at få faglig relevant uddannelse til max. 8.000 kr.

  • Læs mere her