Hjem > Aktuelt > Nyheder > Sygehusansatte fremlægger fælles 5-punktsplan for det nye Folketing

Sygehusansatte fremlægger fælles 5-punktsplan for det nye Folketing

26. juni 2015
Alle 179 medlemmer af Folketinget modtager i dag en 5-punktsplan fra de ansatte på landets sygehuse, der opfordrer den kommende regering til at give sygehusene mulighed for at leve op til de politiske løfter, som er fremsat under valgkampen.
Christiansborg
Foto: Colourbox

Bag planen står Sundhedskartellet, Danske FOA- fag & Arbejde, Foreningen af Speciallæger, Yngre Læger, Lægesekretærer i HK/Kommunal, FOA - Fag og Arbejde.

- På sygehusene oplever man lige nu, at man må fyre medarbejdere for at få råd til ny, dyr medicin. Samtidig er politikerne ved at falde over hinanden med løfter om den bedste behandling til alle. Det hænger ikke sammen. Derfor kommer vi med en klar opfordring til de nye medlemmer af Folketinget og en ny regering om at sikre sygehusene ordentlige vilkår, så de ansatte får mulighed for at give patienterne den nødvendige behandling, udredning og omsorg, siger Gunner Gamborg.

Opfordring til regeringen

De fem faglige organisationer, der organiserer alle de største medarbejdergrupper på sygehusene, har derfor udarbejdet en fælles 5-punktsplan. Planen opfordrer regering og Folketinget til:

  1. Sæt virkeligheden i centrum – besparelser rammer patienten
  2. Giv regionerne arbejdsro – lad os diskutere helhed og sammenhæng i sundhed
  3. Én patient – ét sammenhængende sundhedsvæsen 
  4. Der er brug for et træfsikkert økonomisk styringssystem
  5. Fokus på kerneopgaven – afskaf unødvendige procedurer og arbejdsopgaver