Hjem > Aktuelt > Nyheder > Studerende i USA: Klientcentrering i højsædet

Studerende i USA: Klientcentrering i højsædet

22. maj 2017
To danske ergoterapeutstuderende fra VIA i Aarhus var i starten af foråret i fem ugers praktik på Wake Forest Baptist Hospital i byen Winston-Salem i North Carolina. Især patient-behandler forholdet gjorde indtryk på de studerende.
De to danske ergoterapeutstuderende Camilla Leth og Charlotte Iversen havde i deres fem ugers praktik deres daglige gang på Wake Forest Baptist Hospital i byen Winston-Salem i North Carolina, USA. Foto: Camilla Leth og Charlotte Iversen

Af Lasse Ægidius Qvist

Winston-Salem i North Carolina er en smule mindre en Aarhus, og nok for de fleste danskeres vedkommende ganske ukendt. Byen rummer foruden North Carolinas højeste kontorbygning og et historisk bageri også et kæmpe hospital.
Wake Forest Baptist Hospital har 14.000 ansatte og i alt 198 bygninger. Og i starten af året var det altså her, de to danske ergoterapeutstuderende Camilla Leth og Charlotte Iversen i fem uger havde deres daglige gang.

Det blev fem begivenhedsrige uger, hvor de studerende kom ind under huden på arbejdsgangene i et andet land, og især klintcentreringen og de ansattes relationer til patienterne sprang de studerende i øjnene.

- Behandlerne har et meget tættere forhold til patienterne derovre. Man kunne ofte høre nærmest venskabelige samtaler, om hvordan weekenden nu har været, og hvordan hunden og børnene har det. Det var en øjenåbner og noget lidt andet end det, vi er vant til herhjemme, siger Camilla Leth.

Også i forhold til klientcentreringen var tingene lidt anderledes på Wake Forest Baptist Hospital end herhjemme. Patienterne bliver sat grundigt ind i deres behandling, og har generelt godt styr på, hvor i forløbet de befinder sig. Og det giver ifølge Charlotte Iversen god mening.

- Det gør, at patienterne bedre kan fokusere på deres genoptræning. Hvis man nu ved, at man kan holde eftermiddagen fri, er man nok lidt mere villig til at ofre 100 procent, når der ligger genoptræning om formiddagen, siger Charlotte Iversen.