Hjem > Aktuelt > Nyheder > SPARK: Gratis tilbud om støtte til et godt psykisk arbejdsmiljø

SPARK: Gratis tilbud om støtte til et godt psykisk arbejdsmiljø

15. januar 2019
SPARK – Samarbejde om Psykisk Arbejdsmiljø i Kommunerne – har åbnet for nye ansøgningsmuligheder. To nye temaer og mulighed for støtteforløb på tværs af flere kommuner.
Hvis du som medarbejder oplever behov for, at det psykiske arbejdsmiljø bliver styrket på din arbejdsplads, så kan du opfordre din leder, arbejdsmiljørepræsentant og TR til at gøre brug af SPARK.

SPARK hjælper lokale TRIO/MED i kommunerne med gratis støtte og sparring om det psykiske arbejdsmiljø.

Hos SPARK kan lokale MED-udvalg og TRIO’er få et forløb med en SPARK-konsulent, hvor de får støtte og sparring, så TRIO/MED selv bliver bedre i stand til at handle på de udfordringer, arbejdspladsen oplever i forhold til det psykiske arbejdsmiljø. Forløbet er praksisrettet og tager udgangspunkt i løsning af kerneopgaven.  

Kommunale arbejdspladser kan søge om et forløb for TRIO/MED-udvalg på jeres egen arbejdsplads, og som noget nyt kan man også søge om et forløb for flere TRIO’er/lokalMED i samme kommune eller på tværs af flere kommuner. Et SPARK-forløb bliver skræddersyet til arbejdspladsens situation.

SPARK yder støtte indenfor temaerne:

  • Forandringer og omstillinger
  • Samarbejde
  • Vold og trusler
  • Arbejdets indhold, omfang og udførelse
  • Chikane – nyt tema
  • Alenearbejde – nyt tema

Ledelse og medarbejdere skal være enige om at søge om bistand fra SPARK og det er TRIO eller MED-udvalget, der kan rekvirere tilbuddet.

Hvis du som medarbejder oplever behov for, at det psykiske arbejdsmiljø bliver styrket på din arbejdsplads, så kan du opfordre din leder, arbejdsmiljørepræsentant og TR til at gøre brug af SPARK.

SPARK er en del af overenskomstresultatet 2018, hvor parterne blev enige om at fortsætte samarbejdet med fokus på det psykiske arbejdsmiljø i kommunerne.

Du kan læse mere om temaerne og ansøgning om SPARK-forløb på SPARKS hjemmeside.