Hjem > Aktuelt > Nyheder > Søg om støtte til individuel kompetenceudvikling

Søg om støtte til individuel kompetenceudvikling

7. januar 2022
I april 2022 åbner Den Kommunale Kompetencefond og Den Regionale Kompetencefond for ansøgninger om økonomisk støtte til individuel kompetenceudvikling. Samtidig fortsætter Den Statslige Kompetence-fond. Langt de fleste offentligt ansatte akademikere har derfor nu mulighed for at udvikle kompetencer til fremtiden med støtte fra fondene.

 

Etf har - sammen med de øvrige organisationer i Akademikerne - etableret en kompetencefond både på det kommunale og det regionale område, hvor medlemmerne har mulighed for at søge midler til kortere eller længere uddannelsesforløb.

På det statslige område er ergoterapeuterne nu omfattet af den eksisterende kompetencefond. Hovedbestyrelsen lægger vægt på, at arbejdsgiverne deler behovet for løbende faglig udvikling.

Fondene giver støtte til deltagergebyr, materialer, transport og ophold. Støtten er til aktiviteter, der ligger udover arbejdspladsens indsats og er dermed et supplement til de økonomiske midler, der allerede anvendes til kompetenceudvikling.

Fondene giver tilskud op til kr. 30.000 til efter- og videreuddannelse. Til masteruddannelser kan der søges op til kr. 50.000. De tre fonde har hvert deres eget set up. De konkrete retningslinjer fremgår af fondenes hjemmesider.

Ansøgningerne sagsbehandles i den rækkefølge de modtages efter et først-til-mølle-princip.

Kompetencefondene åbner for ansøgninger i april 2022.

Læs mere her