Hjem > Aktuelt > Nyheder > Servicetjek af hjerneskade­området

Servicetjek af hjerneskade­området

13. februar 2017
Sundhedsstyrelsen iværksætter nu et servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne over for mennesker med en hjerneskade.

Mennesker der har fået en hjerneskade skal hjælpes bedst muligt, når de er færdige med deres sygehusbehandling, så de kan vende tilbage til et så normalt liv som overhovedet muligt.  

Det er udgangspunktet for servicetjekket, som blandt andet skal afdække, hvordan sygehuse og kommuner har arbejdet med hjerneskadeområdet, siden der trådte nye regler i kraft på genoptræningsområdet den 1. januar 2015. 

Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

En følgegruppe med repræsentanter fra blandt andet kommuner, regioner, patientforeninger og fagfolk skal hjælpe Sundhedsstyrelsen med råd og vejledning under arbejdet med Servicetjekket. Fra Ergoterapeutforeningen er det Ergoterapifagligt Selskab for Neurorehabilitering, der udpeger, hvem der skal sidde i følgegruppen.

Det er regeringen sammen med Dansk Folkeparti, der i finansloven for i år har afsat 20 millioner kroner over de næste år til at sætte initiativer i gang, der skal støtte indsatsen over for mennesker med erhvervet hjerneskade.

Servicetjekket vil efter planen være færdigt i august-september 2017.