Hjem > Aktuelt > Nyheder > ROPOX-prisen 2018: - Jeg er stolt af, at jeg har kæmpet for at sætte BASH på dagsordenen

ROPOX-prisen 2018: - Jeg er stolt af, at jeg har kæmpet for at sætte BASH på dagsordenen

6. november 2018
Ergoterapeut Line Juhl er dette års vinder af ROPOX-prisen. Hun blev indstillet af sine medarbejdere på den kommunale indsats, BASH, for sit gode lederskab og sit store arbejde med at få indsatsen på dagsordenen.
Jeg var fuldstændig blæst bagover. Det gjorde mig simpelthen så glad, fortæller Line Juhl i forbindelse med, at hun har modtaget årets Ropox-pris, der blev uddelt på Ergo 18. Her ses prisvinderen sammen med Lotte Lagoni, næstformand i Etf og Tommy Jensen, adm.dir. i Ropox. Foto: Heidi Lundsgaard

Af Clara Leck Bachmann

Det skulle egentlig bare have været et helt almindeligt teammøde hos BASH i Vejen Kommune. Men Line Juhl lagde godt mærke til, at to af hendes medarbejdere rejste sig fra mødet og luskede rundt inden ved siden af.

Pludselig blev mødet afbrudt af, at de alle skulle ind i det tilstødende lokale. Da Line Juhl gik over dørtærsklen, troede hun ikke sine egne øjne.

Der var champagneglas linet op og pyntet op med flag. I midten af lokalet stod en stol, som Line Juhl fik besked på at sætte sig på.

Medarbejderne læste indstillingen til ROPOX-prisen højt for hende og brugte rekvisitter undervejs – blandt andet, en vandkande, et sikkerhedsnet og en håndfuld gødning. Et indrammet billede af den første mand på månen, blot med det amerikanske flag skiftet ud med det BASH-logoet, blev efterfølgende overrakt som gave.

- Jeg var fuldstændig blæst bagover. Det gjorde mig simpelthen så glad, fortæller Line Juhl.

En selvstændig hverdag

ROPOX-prisen gives til en ergoterapeut, som gennem en speciel indsats for ergoterapifaget har gjort sig fortjent til en pris. Line Juhls medarbejdere har indstillet hende til prisen på baggrund at hendes arbejde som teamleder for BASH-indsaten i Vejen Kommune.

BASH står for Bevar en Aktiv og Selvstændig Hverdag og startede i 2010 som et hverdagsrehabiliteringsforløb i hjemmeplejen med formål om at sikre, at ældre kan bevare et selvstændigt liv. Senere er der også startet en BASH-indsats med fokus på mennesker med erhvervet hjerneskade og en indsats på plejecentre.

- Vi er ude og får hænderne i borgerne, for at sige det på godt dansk. I samarbejde med borgeren finder vi ud af, hvad de kan, og hvad de gerne vil kunne, fortæller Line Juhl.

Kæmpe for det man tror på

Som en del af en større spareplan, er BASH-indsatsen på plejecentrene for nyligt blevet nedlagt. Men det skulle ikke stoppe medarbejdernes plan om at indstille Line Juhl til ROPOX-prisen:

- Line har formået at rumme os alle i denne turbulente tid, hvor vi stadig går i uvished. Hun har en ambition om, at BASH skal være fast forankret i kommunen og arbejder utrætteligt på at slå rødder og plane frø. Hun har en evne til at få møvet sig ind i alle tænkelige og utænkelige arbejdsgrupper, skriver de blandt andet i indstillingen.

- Jeg er stolt af, at jeg har holdt terapeutfanen højt og kæmpet for at sætte BASH på dagsordenen for at sikre, at borgerne i kommunen får bevaret en aktiv og selvstændig hverdag, siger Line Juhl.

Hun blev overrasket, da næstformand Lotte Lagoni ringede til hende ud af det blå for at fortælle, at hun havde vundet prisen.

- Det er et kæmpe klap på skulderen. Det giver også et boost i hverdagen – det nytter faktisk noget at kæmpe for det, man tror på, siger hun.