Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ropox-prisen 2015

Ropox-prisen 2015

11. november 2015
Ergoterapeut Solvej Darré har onsdag den 11. november fået årets Ropox-pris 2015.
Ropox-prisen
Solvej Darré har modtaget årest Ropox-pris på ERGO 15. Foto: Heidi Lundsgaard

En lang række kolleger har indstillet ergoterapeut Solvej Darré til Ropox-prisen og hjælpemiddelfirmaet Ropox har valgt at følge buddet. Derfor fik Solvej Darré, privatpraktiserende ergoterapeut, tirsdag den 10. november årets Ropox-pris 2015, som udover æren er på 25.000 kroner.

- Prisen betyder rigtig meget for mig. Og det glæder mig utroligt meget, at andre ergoterapeuter syntes, Stimulastik er så betydningsfuldt, at de har indstillet mig til prisen, siger en meget glad Solvej Darré.

Solvej Darré har udviklet STIMULASTIK konceptet og er i dag ejer af firmaet Barn i Bevægelse.

Inspirerer brugere og fagfolk

I kollegernes indstilling af Solvej Darré til Ropx-prisen, skriver de blandt andet:

”Alle børn kan have gavn af Stimulastik. Både normalt udviklede børn og børn med særlige behov.”

Konceptet, som Solvej Darré begyndte at udvikle i 2007, henvender sig til forældre med børn fra 0 – 12 måneder. Det indeholder nemme og enkle lege og aktiviteter, som alle kan lave med deres helt små børn. Legene og aktiviteterne skal ikke opfattes som træning, men som dagligdags aktiviteter, der styrker motorik og sanser, og er forebyggende og sundhedsfremmende.

Samtidig med arbejdet med konceptet, har Solvej Darré også arbejdet med at udbrede det til fagfolk. Og i 2010 dannede Solvej Darré interesseforeningen Stimulastik under Ergoterapeutforeningen sammen med en gruppe ergoterapeuter. Foreningen har nu over 100 aktive medlemmer.

Solvej Darré har sammen med ergoterapeut Ingrid Hallas Møller afholdt Stimulastik kursus mere end 10 gange, så der nu er over 300 certificerede stimulastik instruktører. I 2012 fik Solvej Darré varebeskyttelse over navnet ”stimulastik”. Det kan nu forbeholdes ergoterapeuter, der underviser i konceptet.

Solvej Darré har også siden 2008  udgivet dvd’er med Stimulastik og fik i foråret 2015 oversat stimulastik dvd’en til fire sprog.. Hun arbejder for tiden på at få den på markedet i de lande.

Arbejdet fortsætter

Det er altså både koncept og et stort utrætteligt arbejde bag udvikling og udbredelse af det, der ligger bag Ropox' beslutning om at give Solvej Darré prisen, som er på 25.000 kroner.

Og pengene skal selvfølgelig bruges til mere udvikling.

- Prisen vil jeg bruge på en rejse til Kina, som jeg længe har ønsket mig. Jeg har altid godt kunne tænke mig at se den Kinesiske Mur og så få en fornemmelse af hvordan børn vokser op i Kina, siger Solvej Darré.

Og fremadrettet skal hun arbejde videre på et nyt projekt.

- Det nye projekt, jeg er ved at gå i gang med, er stimulastik i vand, hvor jeg sammen med en ergoterapeut og Halliwick svømmeinstruktør, vil afprøve nogle ideer omkring en anden form for babysvømning, siger prisvinderen.

Om Solvej Darré

Solvej Darré er uddannet ergoterapeut fra Ergoterapeutskolen i København i 1987. Hun har arbejdet med børn i det meste af sin ergoterapeutiske karriere, først som ansat på Geelsgårds Skolen, siden på Epilepsihospitalet i Dianalund, PPR Nykøbing F. Kommune, Hjælpemiddelafdeling Sakskøbing og siden Guldborgsund Kommune, og sideløbende været privatpraktiserende ergoterapeut med børnebehandling, undersøgelse, vejledning og kursus.