Hjem > Aktuelt > Nyheder > Resiliens på COTEC – ENOTHE Kongressen 2020

Resiliens på COTEC – ENOTHE Kongressen 2020

12. august 2019
Har du et godt perspektiv på emnet resiliens? Så er det nu, du skal dele det med resten af Europa. I forbindelse med COTEC – ENOTHE Kongressen 2020 i Prag, opfordres ergoterapeuter til at indsende abstracts, der repræsenterer forståelsen af resiliens i et ergoterapeutisk perspektiv.

Det er nu blevet tid til at vidensdele på tværs af landegrænser om emnet resiliens.

Den anden COTEC – ENOTHE Kongres 2020 finder sted den 23.-27. september 2020 i Prag. Men allerede nu tager repræsentanterne imod input fra ergoterapeuter i hele Europa.

I forbindelse med kongressen opfordres ergoterapeuter til at indsende abstracts til mundtlige præsentationer, workshops eller plakater, der repræsenterer forståelsen af resiliens set fra et ergoterapeutisk perspektiv. Det dækker ligeledes over resiliens-modeller og de udfordringer, der kobler sig til resiliens i en interdisciplinær kontekst.

Sidste dag for indsendelse af abstracts er den 30. september 2019. 

Kongressens tema er ”opbygning af resiliens i en ergoterapeutisk kontekst hos individer, i fællesskaber og lande i Europa” og afspejler den stigende prævalens af resiliens i mange forskellige aspekter af samfundet.

Opbygning af resiliens har altid været en del af den ergoterapeutiske praksis, men er ikke altid blevet anerkendt som en del af faget. Det, mener man, er problematisk, når ergoterapi har en masse at bidrage med i forhold til, hvordan individer, familier og fællesskaber kan forbedre deres evne til at tilpasse sig og respondere positivt på stressfaktorer i livet.

Tanken bag kongressen er at skabe et forum for inspiration, hvor ergoterapeuter kan dele viden, diskutere erfaringer og skabe nye partnerskaber på tværs af landegrænser.