Hjem > Aktuelt > Nyheder > REP22: #EnDelAfLøsningen

REP22: #EnDelAfLøsningen

20. november 2022
​En strategi bliver først levende, når den bliver omsat til handling. Det arbejde venter nu ETF’s hovedbestyrelse efter, at forslaget til politiske indsatser for de kommende tre år er godkendt på REP22.

 

Hovedbestyrelsens strategiforslag ”Vi er en del af løsningen” blev godkendt på REP22 efter en engageret og anerkendende debat blandt foreningens repræsentanter, der kvalificerede forslaget.

  • Læs ”Vi er en del af løsningen” her 

Strategioplægget tager afsæt i den virkelighed, som strategien skal ud at virke i og giver samtidig anslag til, hvordan ergoterapeuter er en del af løsningen på de samfundsmæssige udfordringer. Dermed er sporene for de kommende års politiske arbejde i ETF lagt.

Hovedbestyrelsen ønsker med den politiske strategi for den kommende REP-periode:

  • En forening, der understøtter en stærk faglighed ved at sikre faglig udvikling for medlemmerne, støtte forskning og udbrede ny viden om det ergoterapeutiske felt.
  • En forening, der arbejder for at skabe rammer og vilkår for faglighed i den konkrete opgaveløsning.
  • En forening, der engagerer sig i samfundet, tydeliggør hvor ergoterapi er en del af løsningen, sikrer synlighed for faget og aktivt søger politisk indflydelse.

Forslaget blev enstemmigt vedtaget efter en livlig og engageret debat.

Repræsentant Marianne Christensen, tilsynsførende ergoterapeut i Arbejdstilsynet, tegnede et billede af det system, som hun oplever ergoterapeuterne arbejde i og som sætter dem – og dermed arbejdsmiljøet - under pres:

- Hvor er det, vi kan gøre det bæredygtigt for ergoterapeuter, når de arbejder midt i de udfordringer, vi står med i det danske sundhedsvæsen. Vi taler om den komplekse borger, men vi skal måske i stedet tale om det komplekse system, for det er blevet meget svært at finde rundt i for både medarbejdere og borgere. Vi kan så meget som ergoterapeuter, men skal vi alt? Løsningen på det store pres er måske ganske enkel, nemlig at samarbejde på alle niveauer og på tværs.

Med fokus på fagligheden deltog også repræsentant Alette Halvor Jensen, ergoterapeut og TR på Rigshospitalets Klinik for rygmarvsskader i strategidebatten:

- Vi skal turde tage de opgaver, som i virkeligheden er meget ergoterapeutiske, tilbage og ikke lade vores unge ergoterapeuter alene i underlige stillinger, men med fagligheden også sikre deres gode arbejdsmiljø.

Formand for ETF, Tina Nør Langager, kvitterede for de mange indlæg i debatten fra salen.

- Jeg er imponeret over det ansvar, I tager som repræsentanter, medlemmer og ergoterapeuter. Tak for alle de gode input vi kan tage med os hjem her fra repræsentantskabsmødet og til det videre arbejde med at få strategien udfoldet og ud at virke i praksis. Det arbejde glæder vi os til at tage fat på i hovedbestyrelsen.

  • Læs ”Vi er en del af løsningen” her