Hjem > Aktuelt > Nyheder > Professor i ergoterapi på SDU

Professor i ergoterapi på SDU

23. januar 2017
​Hans Jonsson er ansat som professor i ergoterapi og aktivitetsvidenskab på SDU. Han holder tiltrædelsesforelæsning i maj.
- En vigtig del af arbejdet er også kandidatuddannelsen i ergoterapi, som er en avanceret uddannelse, der understøtter både udviklingen af ​​faglige kvalifikationer og rekruttering af den næste generation af forskere, siger Hans Jonsson, der er ansat som professor i ergoterapi på SDU. Foto: Hans Jonsson.

Ergoterapi har været en stor den af den 66-årige svenske professor Hans Jonsson’s liv siden 1975, da han startede på ergoterapeutuddannelsen. Han stiftede i 1989 bekendtskab med aktivitetsvidenskab, og har siden viet sit professionelle liv til at udvikle forskning og uddannelse i både ergoterapi og aktivitetsvidenskab nationalt såvel som internationalt.

Hans Jonsson kommer fra en stilling som Associate Professor ved Afdelingen for ergoterapi, Institut for Neurobiologi Care Sciences og Samfund, Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige. Han ser frem til at tiltræde i den nye stilling som professor ved SDU.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med forskningsenheden i ergoterapi og aktivitetsvidenskab ved SDU. Enheden er den største i Danmark med flere vigtige igangværende større og mindre forskningsprojekter og med nye ansøgninger i støbeskeen. Forskningen har en god bredde og er udviklingsorienteret, både hvad angår evaluering af intervention og udvikling af den grundlæggende viden om mennesket i aktivitet. Enheden har udviklet sig til et stabilt akademisk forskningsmiljø med unik ekspertise og aktivitetsperspektiv i tværfaglige forskningsprojekter, f.eks. komplekse interventioner i forebyggende og rehabiliterende formål, udtaler Hans Jonsson.

Hans Jonsson har været intensivt involveret i udviklingen af ​​uddannelsen af ​​ergoterapi til et akademisk niveau i Sverige. Her har han bl.a. stærkt inspireret af aktivitetsvidenskabens idéer og et meget tæt samarbejde med professor Gary Kielhofner på UIC i Chicago, været med til at udviklet en forskningsplan, der studerede pensionering som en erhvervsmæssig omstilling i afdelingen for geriatri på Karolinska Institutet (på daværende tidspunkt eksisterede der ingen ergoterapiafdeling på universitetsniveau).

Sit fokus på uddannelse og udviklingen som akademisk disciplin tager Hans Jonsson med sig i sit fremtidige arbejde på SDU.

- En vigtig del af arbejdet er også kandidatuddannelsen i ergoterapi, som er en avanceret uddannelse, der understøtter både udviklingen af ​​faglige kvalifikationer og rekruttering af den næste generation af forskere. At være professor og repræsentant for vores disciplin er nok den mest spændende rejse, jeg kan forestille mig hen imod slutningen af ​​min akademiske karriere, siger Hans Jonsson.

Hans Jonsson forventes at holde tiltrædelsesforelæsning på SDU først i maj måned. Hold øje med kalenderen her på etf.dk