Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18:  Strejken og lockouten er udskudt

OK18:  Strejken og lockouten er udskudt

29. marts 2018
Strejken, som Etf og de andre offentlige fagforeninger har varslet, er udskudt fra 4. april til 22. april. Forligsmand Mette Christensen har truffet beslutningen om udskydelsen, da hun ser fremdrift i forhandlingerne og stadig mener, at det er muligt at nå en forhandlet aftale. Næste møde i Forligsinstitutionen er lørdag den 31. marts.

Forligsmanden kan beslutte at udskyde yderligere 14 dage, men indtil videre strejken udskudt til den 22. april og lockouten er udskudt til den 28. april

Helt konkret betyder det for dig, der er varslet i strejke, at du skal møde på arbejde som planlagt efter påske og de kommende dage. Lockouten, som for ergoterapeuters vedkommende kun var varslet på regionernes og statens område, er udskudt til den 28. april.  Hvis du er varslet i lockout af din arbejdsgiver, er den altså udskudt.

Forligsmanden kan dog vælge at erklære sammenbrud indenfor udskydelsesperioden, så træder strejken eller lockouten i kraft på 5. dagen.

Der kæmpes videre for en forhandlingsløsning

Etf har sammen med de øvrige organisationer hele tiden kæmpet for en forhandlingsløsning, så en udskydelse af konflikten hilses velkommen i Etf, da det rum for at nå frem til en aftale og løsning for alle.

Forhandlingerne i Forligsinstitutionen er underlagt tavshedspligt, men arbejdsgiverne er under pres for at finde en aftale. Befolkningen har tydeligt tilkendegivet, at de bakker de offentligt ansatte op.

Der er tegn på bevægelse. Innovationsminister Sophie Løhde (V) udtalte onsdag til TV2: - Jeg kan godt forstå, at mange medarbejdere er optaget af løn. Det er her, jeg kommer med en udstrakt hånd. 

- Det er en noget anden retorik end tidligere, hvor ministeren mente, at offentligt ansatte var mere optagede af at tage end at give. Også KL’s Michael Ziegler er begyndt at røre på sig. Det skal vi forfølge ved forhandlingsbordet. Det er nemt at komme med udmeldingerne i medierne, men det skal følges op med forpligtende forhandlinger, siger Etf's formand, Tina Nør Langager og fortsætter.

- Lønnen er som sagt en af de helt store knaster ved overenskomstforhandlingerne, men vi må ikke glemme arbejdsgivernes krav om forringelser af seniordagene, lærernes arbejdstid og truslen om at fjerne den betalte spisepause. Nu er der bevægelse på lønnen, men det må ikke ske på bekostning af de vilkår vi har i dag. Vi mangler endnu at se tegn på, at alle brikker kan falde på plads, så vi kan komme i mål med et forlig, men indtil videre er strejke og lockout udskudt, og vi forhandler videre.

Forhandlingerne fortsætter lørdag den 31. marts.

Hvis du er varslet i konflikt, har du modtaget en mail fra Etf. Du kan altid logge ind på mit.etf.dk og se den information, du har modtaget fra Etf på mail.