Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: Stil dine krav nu

OK18: Stil dine krav nu

21. august 2017
Det er blevet tid til kravindsamling til OK18. Bidrag med dine behov og ønsker, så vi kan opnå det bedst mulige resultat for ergoterapeuterne i de kommende overenskomstforhandlinger.
OK18

Af Cecilie Bay Nielsen

Nu begynder kravindsamling forud for OK18-forhandlingerne for det kommunale og det regionale område.

Kravindsamlingen er din og dine kollegers mulighed for at sætte fokus på, hvad der er vigtigt i jeres hverdag, når der skal forhandles overenskomst. Uanset om det er arbejdsmiljø, bedre løn eller noget helt tredje, er der brug for jeres krav.

- Når vi sammen skal til at forhandle overenskomst, vil vi gerne sikre os, at vi forhandler om krav, som har betydning for vores medlemmer. Kravindsamlingen er din mulighed for at få indflydelse på, hvad der prioriteres i forhandlingerne, siger formand for Ergoterapeutforeningen, Tina Nør Langager.

Stor deltagelse skaber legitimitet

Som medlem af Ergoterapeutforeningen vil du i dag modtage en mail med et spørgeskema, som danner baggrunden for indsamlingen af krav. Og det har betydning, at alle bidrager med deres krav.

- Det er vigtigt, at mange medlemmer giver deres krav til kende. Det skaber legitimitet og stiller os stærkt i forhandlingerne. Samtidig vil det også sikre os, at de krav, som Etf formulerer til Sundhedskartellet, passer så godt som muligt med medlemmernes forventninger, siger Tina Nør Langager.

Tag snakken på arbejdspladsen

Sammen med spørgeskemaet vil du også modtage Sundhedskartellets fælles debatoplæg. Debatoplægget kan fungere som udgangspunktet for debatten med dine kolleger om, hvad der netop er vigtigt for jer.

I debatoplægget er tre fokuspunkter blevet udpeget: løn og pension, arbejdslivet og kompetencer. Det er måske også vigtigt for jer, men det kan også være, at der er andre emner, I ønsker fokus på. Dem vil vi gerne høre.

- Det er et særligt dansk privilegie, at vi som medarbejdere og arbejdsgivere forhandler direkte med hinanden om løn og vilkår og sammen finder løsninger på arbejdsmarkedets udfordringer. Den ret skal vi værne om og støtte op om, og det gør du ved at bidrage. Det betyder, at alle krav er vigtige og legitime. Derfor glæder jeg mig til at høre fra dig og dine kolleger, siger Tina Nør Langager.

Du kan indsende dine krav indtil 8. september.

Du finder mere relevant OK18-information på OK18-siden her