Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: Lockoutvarsler på det regionale og statslige område

OK18: Lockoutvarsler på det regionale og statslige område

13. marts 2018
Etf har modtaget lockoutvarsler fra regionerne og staten. Læs mere

Udviklingen i overenskomstforhandlingerne 2018 er atypisk og historisk med udsigt til konflikt og massiv lockout i hele den offentlige sektor. I sidste uge sendte Etf og alle andre organisationer på det offentlige område, strejkevarsler til de statslig, kommunale og regionale arbejdsgivere. Konflikten kan tidligst træde i kraft 4. april 2018.

Arbejdsgiverne har valgt at varsle mange i lockout, men har samtidig undtaget en række områder og arbejdsopgaver. 

Det betyder, at ergoterapeuterne der er ansat i kommunerne ikke bliver lockoutet, men er man udtaget til strejke, gælder dette fortsat. Også selvom du ikke er udtaget til lockout.  

På det regionale og statslige område er en række medlemmer udtaget til lockout. Listerne over de regionale arbejdspladser, der et omfattet af lockout ligger her

Etf er nødt til at gå listerne igennem, før vi kan komme med detaljerede oplysninger om, hvem der bliver ramt af lockouten på det regionale område, og hvem der er undtaget. Grundighed sættes før hastighed, men man bliver kontaktet direkte, hvis man er omfattet af den regionale lockout. 

På det statslige område er alle, bortset fra ganske få, omfattet af strejke eller lockout. De af vores medlemmer, som er undtaget fra lockouten, er blevet kontaktet direkte af Etf.      

Lockouten kan tidligst træde i kraft 10. april.