Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: Forhandlingsresultatet på plads

OK18: Forhandlingsresultatet på plads

9. maj 2018
De sidste brikker er faldet på plads i OK18-forhandlingerne, da både de generelle og særlige organisationsaftaler stort set er i hus.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er ved at sætte et punktum for overenskomstforhandlingerne. Det har været en lang og opslidende proces, men hvor sammenholdet blandt de faglige organisationer på tværs af den offentlige sektor har gjort det muligt at få en løsning for alle. Den opbakning, som jeg har fået fra jer medlemmer igennem hele forløbet, vil jeg gerne sige jer en stor tak for, siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen.

Hun peger på, at resultaterne i meget høj grad afspejler de krav, Etf gik til forhandlingsbordet med.

- Det klare budskab fra medlemmerne var, at Etf skulle sikre størst mulige generelle lønstigninger og evt. tilgodese særlige grupper. Det har vi nået. Med den treårige aftale har vi fået en økonomisk ramme på 8,1 procent i kommunerne og regionerne, og i staten. Da priserne forventes at stige med 5,1 procent, kommer alle til at opleve en reallønsfremgang. Det er jeg meget tilfreds med, siger Tina Nør Langager.

Overenskomstresultatet betyder også, at privatlønsværnet er blevet afskaffet, som ellers forhindrede, at den offentlige lønudvikling kunne svare til den private. Derudover er der afsat en ligelønspulje, som Etf har fået andel i og midler til overenskomstforbedringer. Puljemidlerne er brugt i overensstemmelse med de krav, vi fik ind fra medlemmerne omkring sommerferien.

- Alt i alt har vi aftalt forbedringer for medlemmerne uden at sælge ud af de goder, som vi har i dag i forhold til blandt andet spisepause og senioraftaler, siger Tina Nør Langager.