Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK15: Alle krav er udvekslet

OK15: Alle krav er udvekslet

18. december 2014
Sundhedskartellet har sammen med de 52 andre organisationer i Forhandlingsfællesskabet udvekslet alle krav til den nye overenskomst med arbejdsgiverne.

Forhandlingsfællesskabet stiller blandt andet krav om:

  • generelle lønstigninger, der så vidt muligt sikrer reallønnen
  • bedre tryghed og bedre psykisk arbejdsmiljø
  • øget ligestilling mellem kønnene
  • udvidelse af seniordage

Udover bedre løn og pension går kravene på at understøtte den danske model. Det gælder blandt andet tillidsrepræsentanternes rolle og funktion samt medindflydelse.

- Med udvekslingen af krav med arbejdsgiverne er en væsentlig milepæl nået. Til trods for, at vi er mange organisationer, der er sammen om fælles krav, er der bestemt en rød tråd mellem de generelle krav, vi præsenterer gennem Forhandlingsfællesskabet og de specifikke krav, som vi præsenterer gennem Sundhedskartellet. Nu ser vi frem til de konkrete forhandlinger med arbejdsgiverne, siger Gunner Gamborg i forbindelse med udvekslingen af OK15-krav.

De reelle forhandlinger med kommuner og regioner starter henholdsvis den 7. og den 9. januar 2015. Gunner Gamborg er en del af forhandlingsdelegationen.

Fredag i sidste uge offentliggjorde Sundhedskartellet medlemsorganisationernes organisationsspecifikke krav på det regionale og det kommunale område. 

Arbejdsgivere: Beskeden ramme

Også på statsområdet er kravene fra begge sider udvekslet. Finansminister Bjarne Corydon har slået fast, at det er en beskeden ramme, der er at forhandle om. 

- Det er afgørende for regeringen, at resultatet af OK15 understøtter en ansvarlig økonomisk politik, siger Bjarne Corydon til DR.

I staten forhandler Ergoterapeutforeningen via forhandlingsfællesskabet C010/SKAF. De reelle forhandlinger begynder i starten af det nye år. 

Vores krav

Arbejdsgivernes krav