Hjem > Aktuelt > Nyheder > Nyt fagligt selskab er en realitet

Nyt fagligt selskab er en realitet

16. november 2017
Ergoterapifagligt Selskab for Udviklingshæmning og Udviklingsforstyrrelser har netop afholdt stiftende generalforsamling. Du kan læse mere om selskabet her, og du har også allerede nu mulighed for at melde dig ind i selskabet.
EFS for Udviklingshæmning og Udviklingsforstyrrelser
Den nyvalgte bestyrelse. Bagerst fra venstre: Majken Wolff, Anne Aagaard Smith, Christina Holmskov, Jannik Schøne. Forrest fra venstre: Nanna Gade og Ninasofie Rasmussen. I bestyrelsen sidder også Julie Ewald Carlsson, som ikke deltog på dagen.

Selskabet er stiftet ud fra behovet for få samlet viden og erfaringer på området, fordi der typisk kun er ansat en eller to ergoterapeuter på samme arbejdsplads. Derfor har man ønske et forum, hvor det er muligt at have andre ergoterapeuter at sparre med, og hvor man i fællesskab kan finde fodfæste samt udvikle og fastholde den ergoterapeutiske faglighed på et område, hvor der traditionelt er flest pædagoger.

Nyvalgt formand Jannik Schøne har været med til at etablere selskabet. Han arbejder på Bocenter for Unge og voksne med særlige behov i Hillerød Kommune og har set behovet for et nyt selskab på området. Derfor har han indledt et samarbejde med Ergoterapeutforeningen om at få dannet et selskab.

- I samarbejdet med en af Etf’s konsulenter har det vist sig at være ret ligetil at etablere et selskab. Det består sådan set i at skabe et fagligt forum, siger Jannik Schøne.

I arbejdet med at etablere selskabet, viste det sig, at det gav god mening, at et nyt selskab også omfattede de ergoterapeuter, der arbejder med mennesker med udviklingsforstyrrelser.

En af selskabets opgaver bliver desuden - som Jannik Schøne ser det - blandt andet at synliggøre,

hvad ergoterapeuter har at byde ind med på området. Det er væsentligt, fordi området er forholdsvist nyt inden for ergoterapi, og fordi der ligger et stort potentiale for faget. Samtidig indgår det i selskabets formålserklæring, at man skal arbejde for mere forskning og kvalitet i ergoterapi til mennesker, der er udviklingshæmmede og har udviklingsforstyrrelser.

Selskabet er stiftet på generalforsamlingen, der blev afholdt i forbindelse med temadagen ”Ergoterapi til mennesker med Udviklingshæmning og Udviklingsforstyrrelser”.

Er du interesseret i at være en del af det ergoterapifaglige selskab Udviklingshæmning og Udviklingsforstyrrelser, kan du læse mere og melde dig ind her