Hjem > Aktuelt > Nyheder > Nye puljer til bekæmpelse af ensomhed

Nye puljer til bekæmpelse af ensomhed

19. november 2020
Da fysiske fællesskaber og relationer blev sat på pause som følge af forårets bølge af COVID-19, blev hverdagen udfordret for mange mennesker. Derfor besluttede Folketinget at nedsætte fire partnerskaber, der hver fik til opgave at udforme en strategi for at modvirke ensomhed under COVID-19. Partnerskaberne har nu i fællesskab formuleret fem anbefalinger. 
Foto: Colourbox

Anbefalingerne er blevet godt modtaget og nævnes i indledning til aftaleteksten i den nye ”pakke”, som regering og Folketing netop har vedtaget. Ved aftalen uddeles 50 mio. kr. til yderligere tiltag for at begrænse ensomhed blandt særligt udsatte som følge af Corona. Konkrete betyder det også, at alle fire partnerskaber fortsætter arbejdet i 2021.

- Jeg er meget tilfreds med, at der ud af partnerskaberne er kommet puljemidler til nye inkluderende fællesskaber, som kan modvirke ensomhed og styrke meningsfulde aktiviteter i en svær tid, siger formand for Etf, Tina Nør Langager og fortsætter:

- Ergoterapeuters skarpe blik og faglighed på hverdagens betydning for mennesker kan være med til at bygge bro til foreningslivet og dermed styrke en positiv udvikling for de mennesker, der er ramt. Det håber jeg, at vi kommer til at se.

Puljen er åben for ansøgninger

Fredag den 6. november afsatte regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed. 10 mio. kr. fra aftalen går til en strakspulje til 1.000 nye fællesskaber.

Puljen er nu åben for ansøgninger med frist den 14. december 2020. Læs nærmere her 

Fem tværgående anbefalinger for fællesskaber til alle
 

 1. Danmark skal have en national tværgående ensomhedsstrategi, der rækker udover COVID-19
   
 2. Vi skal styrke kompetencerne til at skabe inkluderende fællesskaber
   
 3. Vi skal nedbryde stigma og tavshed om ensomhed
   
 4. Vi skal sikre adgang tilfællesskaber for mennesker i særlig risiko
   
 5. Vi skal have mere viden om ensomhed, og hvad der virker mod den

Læs mere om de fælles anbefalinger fra partnerskaberne her