Hjem > Aktuelt > Nyheder > Nye kompetencebeskrivelser for ergoterapeuter i den regionale psykiatri

Nye kompetencebeskrivelser for ergoterapeuter i den regionale psykiatri

5. november 2020
Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2019-2022 er der afsat 3. mio. kr. til anbefalinger for rekruttering og fastholdelse af sundhedspersonale, herunder ergoterapeuter i den regionale psykiatri. Nu udgives beskrivelse af karriereveje og kompetenceprofiler for ergoterapeuter i den regionale psykiatri. Det sker i regi af Sundhedsstyrelsen.

Bag publikationerne står det Ergoterapifaglige Selskab for Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering, som netop har beskrevet karriereveje i den regionale psykiatri for ergoterapeuter og på den baggrund udarbejdet kompetencebeskrivelser for de forskellige erfaringsniveauer for faggruppen. 

Formand i Etf, Tina Nør Langager siger om publikationerne:

- Det er et godt og konstruktivt materiale, som EFS Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering har stået i spidsen. Jeg forventer, at de uddannelsesmæssige, forskningsmæssige og ledelsesmæssige karriereveje, som er beskrevet, vil blive indarbejdet i både ergoterapeutuddannelsen og i den kliniske undervisning med fokus på udvikling af ergoterapi i den regionale psykiatri og til gavn for patienterne.

Sundhedsstyrelsen har som eksplicit formål, at kendskabet til psykiatrien som karrierevej udbredes for eksempel ved at udvide samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne.

  • Find publikationerne her
  • Find også de generelle anbefalinger til rekruttering og fastholdelse af sundhedspersonale  i den regionale psykiatri her
  • Se rekrutteringsprojektets Karriereveje i den Regionale Psykiatri’s hjemmeside ergopsyk.dk her