Hjem > Aktuelt > Nyheder > Nye anbefalinger til kommunernes tilbud til borgere med kronisk sygdom

Nye anbefalinger til kommunernes tilbud til borgere med kronisk sygdom

22. juni 2016
Borgere med KOL, type 2-diabetes eller anden kronisk sygdom, der henvises til et kommunalt forebyggelsestilbud, skal først have en afklarende samtale om hvilke tilbud, de kan have gavn af. Det er en af anbefalingerne i en ny publikation om forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom.

Sundhedsstyrelsen har udgivet et sæt anbefalinger for kommunale forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Anbefalingerne omfatter kommunale tilbud vedrørende sygdomsmestring, rygeafvænning, fysisk træning, ernæring og alkoholrådgivning.

Ergoterapeutforeningen har været repræsenteret i en arbejdsgruppe, som har rådgivet Sundhedsstyrelsen i forbindelse med anbefalingerne, hvilket bl.a. fornemmes i flg. eksempel fra anbefalingernes kapitel om sygdomsmestring:

  • Sygdommen i hverdagen
    Gennemgang af teknikker til at klare sig i hverdagen trods funktionsindskrænkninger herunder energibesparende arbejdsmetoder og muligheder for hjælpemidler. Egne erfaringer og visioner for fremtiden. Håndtering af eventuelle smerter og psykiske konsekvenser ved kronisk sygdom. Samliv. Fokus på udvikling af færdigheder til at læse, forstå og anvende sundhedsinformation, kommunikere med sundhedspersonalet, tage beslutninger og aktivt involvere sig. Patientforeninger og sociale netværk. Tilbud fra hjemmepleje og plejecenter. Kendskab til kommunens tilbud om madudbringning eller hjælp til madlavning i eget hjem mv.
     
  • Du finder anbefalingerne her