Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ny kampagne: Vores aftaler. Din styrke

Ny kampagne: Vores aftaler. Din styrke

2. oktober 2014
Det er budskabet i en kampagne, der lanceres i dag af Ergoterapeutforeningen og 33 andre faglige medlemsorganisationer. Det handler om at sætte fokus på værdien af det stærke fællesskab, den såkaldte danske model har opbygget gennem årtier.

Danmark er bygget på stærke aftaler mellem arbejdstagere og arbejdsgivere. Aftaler, der forudsætter tillid og prioriterer medbestemmelse. De 34 medlemsorganisationer, der repræsenterer mere end 525.000 offentligt ansatte, sætter i kampagnen "Vores aftaler. Din styrke" fokus på disse aftaler og den tillid, der er så karakteristisk for de offentlige danske arbejdspladser.

 - Der er jo ingen tvivl om, at det i sig selv sender et ret klart signal til verden omkring os, når vi sammen lykkes med sådan et projektErgoterapeuter er stærkt udviklingsorienterede fagprofessionelle, men vi er også en mindre faggruppe. Derfor er det afgørende for udviklingen af vores løn og arbejdsvilkår, at vi kan forhandle sammen med andre lønmodtagere ansat i den offentlige sektor, når vi skal forhandle ved OK15 og i det hele taget. Blandt andet derfor deltager vi i denne kampagne, siger Gunner Gamborg, formand for Ergoterapeutforeningen.

Det er første gang, at så mange faglige medlemsorganisationer står sammen om en kampagne af den størrelsesorden, og processen har da også været både udfordrende og lærerig. Resultatet er ikke bare blevet en flot og meningsfyldt kampagnefilm – det har også skabt en særlig sammenhængskraft fagforbundene i mellem.

- Kampagnen fokuserer på værdien af de stærke aftaler, vi har opbygget gennem årtier. De værdier vil vi gerne være med til at understrege. Og sætte fokus på styrken af dem. Vi står samlet om at passe på vores samfund. På de resultater fagforeningerne har skabt for den enkelte og for fællesskabet, siger Gunner Gamborg.

Kampagnen løber fra 2. oktober 2014 og ind i foråret 2015, hvor overenskomsterne gerne skulle være faldet på plads.  

Ergoterapeut Helle Obel i P1 om det gode psykiske arbejdsmiljø

En alt for travl hverdag, kritiske kollegaer og uforstående chefer er bare noget af det, der kan give et dårligt psykisk arbejdsmiljø hos offentligt ansatte. Og det kan faktisk betale sig at bruge kræfter på at forebygge de psykiske arbejdsmiljøproblemer. Det er et af kampagnens fokusområder. Hør radioindslaget, der blev sendt på P1 kl 07:47 2. oktober med Hella Obel, daglig leder, Børneterapien i Gentofte 

Læs presseklip fra kampagnen på voresaftalerdinstyrke.dk

Følg også Vores aftaler. Din styrke på Facebook

Du kan også følge med på Twitter på #dinstyrke