Hjem > Aktuelt > Nyheder > Mia Dahl Jensen er vinder af Kandidatprisen 2018

Mia Dahl Jensen er vinder af Kandidatprisen 2018

4. marts 2019
Med et speciale om indsatsen ”Individuel Planlagt Job med Støtte” (IPS), der hjælper mennesker med psykisk svære lidelser i job, fik 32-årige Mia Dahl Jensen i dag overrakt Kandidatprisen 2018.
Tina Nør Langager overrakte 4. marts Kandidatprisen 2018 til Mia Dahl Jensen.
Foto: Anni Norddahl

Af Anni M. Wiecka

- Jeg er selvfølgelig rigtig rigtig glad, og så føler jeg mig meget beæret over at vinde prisen, lyder det fra Mia Dahl Jensen, vinder af Kandidatprisen 2018.

Kandidatprisen gives til ergoterapeutkandidater, der har formidlet deres speciales resultater. Og det har Mia Dahl Jensen gjort på en særligt fin facon.

Hun har skrevet et videnskabeligt abstract af sit speciale, hvori hun forklarer, hvordan hun har arbejdet med indsatsen ”Individuel Planlagt Job med Støtte” (IPS).

Indsatsen har til hensigt gennem en recoveryorienteret og place then train-tilgang at hjælpe mennesker med svære psykiske lidelser i uddannelse og arbejde.

- Arbejde er vigtigt for alle menneskers identitet. Også dem med svære psykiske lidelser. IPS hjælper dem ud på arbejdsmarkedet og bruger arbejdsmarkedet som en del af deres recovery-proces i stedet for at symptombehandle den psykiske lidelse og vente på, at personen er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet, siger Mia Dahl Jensen og tilføjer:

- IPS lægger sig meget op ad det ergoterapeutiske aktivitetsvidenskabelige perspektiv samt den ergoterapeutiske intervention, men i stedet for dagligdagsaktiviteter som at tage tøj på, gøre rent eller udføre opgaver i hjemmet, er det arbejdet og den aktivitet, der ligger i arbejdet, som er i fokus.

Grundigt forarbejde

Selvom Mia Dahl Jensen er overbevist om relevansen af sit speciale, havde hun ikke regnet med, at hun ville vinde Kandidatprisen.

- Jeg havde gjort rigtig meget ud af at formidle mit speciale, men jeg vidste jo ikke, hvem jeg var oppe imod, siger Mia Dahl Jensen.

Hun forklarer, at hun – før hun vandt kandidatprisen - både havde samarbejdet med en lektor, som ville bruge hendes speciale i et større projekt, holdt et oplæg om sit speciale ved World Federation of Occupational Therapists (WFOT) i Cape Town og brugt specialet i Væksthuset, hvor hun nu arbejder som konsulent. 

- Jeg sidder ikke som decideret IPS-konsulent, men Væksthuset bygger på mange af de samme grundantagelser som IPS, så på den måde har mit speciale givet mig en god ballast i forhold til mit job, siger Mia Dahl Jensen.

Prisen åbner døre

Siden Mia Dahl Jensen fik at vide, at hun havde vundet prisen, har hun kunnet mærke, at der er kommet endnu større fokus på IPS på hendes arbejdsplads.

- Vi har haft nogle debatter om, hvordan vi eventuelt kan bruge IPS i vores arbejde. Vi har talt om det før, men nu er der kommet mere fokus på det, siger hun.

Mia Dahl Jensen er desuden begyndt at undervise på den ergoterapeutiske grunduddannelse i København – bl.a. om arbejdets betydning for mennesker med svære psykiske lidelser.

Hun er glad for sit arbejde i Væksthuset og ser sig selv arbejde inden for beskæftigelsesområdet i mange år fremover.