Hjem > Aktuelt > Nyheder > Løn og pension i fokus ved OK15

Løn og pension i fokus ved OK15

12. december 2014
Ergoterapeuters, sygeplejerskers og fysioterapeuters samt andre sundhedsprofessionelles løn skal afspejle den store værdi, de har for samfundet, mener Sundhedskartellet, som netop har offentliggjort kravene til de kommende overenskomstforhandlinger på vegne af 82.000 ansatte i regioner og kommuner.

Løn, pension og bedre balance mellem privat- og arbejdsliv er blandt hovedkravene fra 82.000 ansatte i sundhedsvæsenet ved de kommende overenskomstforhandlinger. Det står klart, efter at Sundhedskartellet i dag offentliggjorde deres overenskomstkrav på vegne af blandt andre landets sygeplejersker, jordemødre og fysioterapeuter.

- Det er Sundhedskartellets medlemmer, som hver er helt tæt på borgere og patienter hver eneste dag. Vores arbejde har stor værdi for samfundet. Det mener vi naturligvis skal afspejles i lønnen, siger Gunner Gamborg, formand for Ergoterapeutforeningen.

Konkret stiller Sundhedskartellet blandt andet krav om højere løn, pensionsforbedringer og bedre honorering af såkaldte ulemper, der eksempelvis kan være weekendtillæg i rådighedsvagter.

- Vi har også fokus på at sikre mulighederne for blandt andet medindflydelse på egen arbejdstilrettelæggelse. Det har vi for at sikre vores medlemmer en bedre balance mellem privat- og arbejdsliv, understreger Gunner Gamborg.

570.000 offentligt ansatte forhandler skulder ved skulder

Som noget helt nyt er langt størstedelen af landets offentligt ansatte gået sammen i Forhandlingsfællesskabet i forbindelse med overenskomstfornyelserne på det regionale og kommunale område. 

- Det, at vi er en del af et større fællesskab, betyder, at vi er en stærkere spiller end tidligere. Jeg mener, vi er godt rustet til de kommende forhandlinger med arbejdsgiverne, siger Gunner Gamborg.

Forhandlingsfællesskabet består af 53 medlemsorganisationer og tæller ud over Sundhedskartellets faggrupper blandt andet lærere, pædagoger og socialrådgivere. De reelle forhandlinger begynder i starten af det nye år.

Læs kravene til det regionale område og til det kommunale område

Læs mere om Forhandlingsfællesskabet og om Sundhedskartellet