Hjem > Aktuelt > Nyheder > Kristina F. Kristiansen har meldt sit kandidatur til HB

Kristina F. Kristiansen har meldt sit kandidatur til HB

20. februar 2017
Kristina F. Kristiansen, klinisk underviser i psykiatrien, har meldt sit kandidatur til Etf’s hovedbestyrelsesvalg 2017. Kristina søger den politiske indflydelse med solide formål, der rykker ved både psykiatrien og ergoterapeuters arbejdsmiljø- og vilkår.
Kristina F. Kristiansen stiller op til HB med et klart fokus på sine mærkesager, der tæller psykiatrien, de studerende, arbejdsmiljøet og kompetenceudvikling.

Når Kristina Frank Kristiansen, der er formand for Klubben af Kliniske Undervisere og sidder i Etf’s Videnskabelige Råd, vælger at stille op til Etf’s hovedbestyrelse, gør hun det med et klart fokus på sine mærkesager, der tæller psykiatrien, de studerende, arbejdsmiljøet og kompetenceudvikling.

- Når jeg stiller op til valget til hovedbestyrelsen, gør jeg det som en ildsjæl, der kan lide at have politisk indflydelse og påvirke dagsordner. Jeg har gennem blandt andet min erfaring som formand for Klubben af Kliniske Undervisere en stor forståelse for, hvornår der er momentum - eller ikke – for at komme igennem med sine mærkesager, siger Kristina F. Kristiansen.

Som klinisk underviser i psykiatrien er Kristina F. Kristiansens naturligvis dybt engageret i vilkårene for såvel ergoterapeuter og borgere i psykiatrien. Hun siger:

- Jeg vil blandt andet arbejde på et øget politisk fokus på forenkling af procedurer og øget meningstilskrivelse for den psykiatriske borger. Jeg mener, at det psykiatriske område har et potentiale med mange nye stillinger for ergoterapeuter og vores kompetencer til at tage en tværgående rolle på os giver et stort potentiale. Den udvikling vil jeg gerne være med til at skubbe på - også politisk.

De nyuddannede ergoterapeuter kommer ud til et arbejdsmarked i udvikling, og det skal de være klædt godt og grundigt på til ifølge Kristina F. Kristiansen. Som klinisk underviser er hun en del af såvel klinikken som uddannelsen, og følger udviklingen i uddannelsen på tæt hold.  

- Jeg er meget optaget af de rammer og vilkår, som de nyuddannede ergoterapeuter kommer ud til og skal arbejde under. De traditionelle grænser for den offentlige ansættelse bliver udfordret samtidig med, at konstant forandring og udvikling i en politisk organisation er et grundvilkår. Jeg vil rigtig gerne arbejde politisk med de at få de to sider af samme sag - som uddannelsen og arbejdsmarkedet er - til at hænge så godt sammen for de kommende ergoterapeuter som muligt.  

Spørger man Kristina F. Kristiansen om, hvilket potentiale Etf har om 5-10 år, lyder svaret

- Jeg ser helt sikkert Etf som en stærk medspiller på den sundhedspolitiske arena om 5-10 år! Strukturerne for vores arbejde er i hastig udvikling. Det betyder, at der skal være øget opmærksomhed på, hvor vores felt presses, men samtidig vil der være lavthængende frugter, der kan høstes, og nye døre vil åbnes. Og jeg vil være stolt af at være en aktiv del af den politiske udvikling, afslutter Kristina F. Kristiansen.

Opstillingsfristen som kandidat til hovedbestyrelsen udløber den 1. marts.