Hjem > Aktuelt > Nyheder > Kræver forhandling med Frit Valg Service

Kræver forhandling med Frit Valg Service

29. august 2019
Ergoterapeutforeningen har sammen med Danske Fysioterapeuter, Dansk Psykolog Forening, Dansk Erhverv og Sundhed Danmark skrevet til sundhedsministeren for at få et møde om den manglende forhandlingsret omkring genoptræningsgarantien.

Da loven om frit valg af genoptræning efter syv dage blev vedtaget sidste sommer, var det med lovning om, at vilkårene skulle forhandles. Men sådan er det desværre ikke gået.

”I de sidste par måneder har vi været i dialog med SKI/FritValg Service om muligheden for at indgå aftaler om genoptræning på avanceret niveau på vegne af de private leverandører. (…) Desværre har vi modtaget besked om, at man ikke ønsker at forhandle med foreningerne, men at der vil blive udarbejdet en tiltrædelsesaftale af SKI/FritValgService, som leverandørerne kan vælge at tilslutte sig. Dette finder vi ikke er inden for intensionerne med loven, og beklageligt, fordi det i sidste ende kan betyde en ringere kvalitet af aftalerne og dermed for borgerne”, skriver de fem organisationer til sundhedsministeren.

På den baggrund ønsker Ergoterapeutforeningen og de fire andre organisationer i fællesskab at møde sundhedsministeren for at drøfte mulighederne for den bedste implementering af genoptræningsgarantien.

  • Læs hele henvendelsen her

Nyheder