Hjem > Aktuelt > Nyheder > Klar til at søge kompetencefondene?

Klar til at søge kompetencefondene?

29. september 2022
Nu åbnes der igen for ansøgningsrunder til at søge midler til kompetencegivende efter- og videreuddannelse.
Foto: Colourbox

Som en del af OK21 blev det aftalt, at ergoterapeuter kan søge midler til kompetenceudvikling. Du kan søge op til 30.000 kr. pr. år til kompetencegivende efter- og videreuddannelse. Til masteruddannelser kan du søge op til 50.000 kr. årligt i OK21-perioden.

De næste ansøgningsfrister i 2022:

 • Den kommunale Kompetencefond: tirsdag den 4.oktober kl. 10
  Læs mere her
   
 • Den regionale Kompetencefond: tirsdag den 25. oktober kl. 10 – det er dog muligt at søge midler allerede nu, da der fortsat er midler i puljen fra ansøgningsrunden i juni måned.
  Læs mere her
   
 • Statens Kompetencefond: tirsdag den 4. oktober kl. 10
  Læs mere her

etf.dk finder du en vejledning om kompetencefondene. Her finder du samtlige ansøgningsdatoer, samt viden om hvordan du og dine kolleger ansøger i den kompetencefond, der gælder for jer. Som noget nyt ligger der et link til ansøgningsskemaet på det kommunale eller regionale område, så I kan se hvilke oplysninger, I skal have klar, når I ansøger.

Undervejs, når man udfylder ansøgningsskemaet, støder man på spørgsmålet ’ Har du en udviklingsplan?’. Det er ikke en forudsætning for at ergoterapeuter eller andre AC-grupper kan få godkendt deres ansøgning, at de har en udviklingsplan.

 • Læs mere om kompetencefondene her

Akademiker-fondspuljen er åben i 14 dage

Fra den 4. oktober 2022 åbner en 14-dages ansøgningsrunde til Den Statslige Kompetencefonds største fondspulje. Som noget nyt har Akademiker-fondspuljen lodtrækning om, i hvilken rækkefølge ansøgninger til fondspuljen skal sagsbehandles.

Lodtrækningsprincippet gælder kun for Akademiker-fondspuljen. Det er stadig først-til-mølle-princippet, der gælder for Den Statslige Kompetencefonds 4 andre fondspuljer.

Lodtrækningsprincippet betyder, at der kun er 2 ændringer i ansøgningsprocessen:

 • Akademiker-fondspuljen modtager ledergodkendte ansøgninger i perioden fra tirsdag den 4. oktober 2022 kl. 10.00 til tirsdag den 18. oktober 2022 kl. 23.59.
 • Når perioden er udløbet, trækker systemet lod om, hvilke ansøgninger til Akademiker-fondspuljen der skal sagsbehandles først.

Ansøgere til Akademiker-fondspuljen kan maksimalt have 2 ansøgninger med i lodtrækningen.

 • Læs mere her 
 • Læs mere om kompetencefondene her 

Har du spørgsmål vedrørende kompetencefondene, kan du kontakte chefkonsulent i ETF Ulla Garbøl på ug@etf.dk.