Hjem > Aktuelt > Nyheder > Kerneopgaven - en vej til bedre arbejdsmiljø

Kerneopgaven - en vej til bedre arbejdsmiljø

22. maj 2015
Der er meget fokus på kerneopgaven på de offentlige arbejdspladser i disse år. Men hvordan defineres kerneopgaven, og hvilken sammenhæng er der mellem arbejdsmiljø og det at arbejde fokuseret med kerneopgaven på arbejdspladsen?

Alle disse spørgsmål med flere blev belyst i oplæg fra erfarne eksperter samt arbejdspladser, da Ergoterapeutforeningen afholdt konference for arbejdsmiljøgrupper torsdag den 21. maj i Fredericia

Her fik deltagerne også mulighed for at diskutere, hvad der kan overføres til deres egen arbejdsplads og hvordan.

- Med konferencen ønskede vi at give foreningens bidrag til, at medlemmerne af arbejdsmiljøgrupperne opnår viden om, hvordan kerneopgaven som begreb skal forstås, hvordan arbejdet med kerneopgaven spiller sammen med arbejdsmiljøarbejdet, og samtidig give inspiration til, hvordan det rent faktisk kan gøres i praksis, siger Lene Barslund om konferencens fokus.

- Vi ønsker at være med til at kvalificere dialogen og det konkrete arbejde med kerneopgaven på arbejdspladserne, så medlemmerne kan undgå de faldgruber, der er, og i stedet opnå de bedst mulige gevinster for borgerne, for ”ressourcerne” og for den enkelte medarbejder, som ønsker at udføre sit faglige arbejde med god kvalitet og i et frugtbart samspil med andre faggrupper.

Kerneopgaven skabes sammen

Ergoterapeuten dækkede konferencen, og du kan nu læse alle artikler og interviews på etf.dk/ergoterapeueten - se links nedenfor. På Etf’s side på Facebook er der opdateret med film og fotos fra konferencen.

Oplægsholdere

På konferencen var der oplæg fra centrale og relevante oplægsholdere

  • Anders Seneca, forfatter til bogen "Kend din kerneopgave"
  • Ole Henning Sørensen, lektor ved Aalborg universitet
  • Eva Thoft, Arbejdsmiljø- og udviklingskonsulent ved TeamArbejdsliv
  • Repræsentanter fra to arbejdspladser, der arbejder fokuseret med kerneopgaven