Hjem > Aktuelt > Nyheder > Kender I en COVID-19-patient, der har været i respirator og er i gang med genoptræning?

Kender I en COVID-19-patient, der har været i respirator og er i gang med genoptræning?

12. maj 2020
Jeg er nyanset pressechef i Ergoterapeutforeningen, og jeg arbejder på at få nogle medier til at sætte fokus på det vigtige arbejde med at genoptræne mennesker, der har været i respirator som følge af COVID-19.

For én ting er, at man som patient har vundet ”1. halvleg” i kampen mod corona-virussen ved at være kommet ud af respiratoren igen. Noget andet er den ”2. halvleg” med genoptræning, som venter bagefter, og som ikke fylder så meget i medierne.

Formålet er at få folkelig og politisk opmærksomhed på, at indsatsen mod corana ikke kun handler om antallet af respiratorer, men at den også handler om, at vi som samfund skal huske at prioritere genoptræningen af COVID-19-patienterne.

For at kunne få en journalist til at lave den historie, har vi dog brug for en ’case’. Altså en patient, som har været i respirator pga. COVID-19, og som nu er udskrevet og i gang med genoptræning.

Kender I en sådan patient?

Hvis I gør, ville det være en kæmpe hjælp, hvis I ville spørge vedkommende, om han eller hun ville have mod på at tale med en journalist om sit sygdomsforløb, og hvordan det er at genoptræne som COVID-19-patient. Og det ville være helt perfekt, hvis der også var en ergoterapeut med ansvar for patientens genoptræning, som selv ville have mod på også at tale med journalisten om patientens genoptræning. På den måde ville læserne kunne få både patientens og fagpersonens perspektiv.

I er meget velkommen til at hive fat i mig på hc@etf.dk  eller på 2840 5590.

På forhånd tak for hjælpen!

Venlig hilsen

Hans Christian Gørup Nielsen