Hjem > Aktuelt > Nyheder > A-kassen er bedre til at hjælpe

A-kassen er bedre til at hjælpe

27. maj 2014
Næste halvdelen af de ledige mener, at DSA er bedre end jobcenteret til at hjælpe dem, mens de er ledige. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra DSA – Danske Sundhedsorganisationers A-kasse.

Anni Pilgaard, formand for DSA, glæder sig over opbakningen. ”Det er en stor cadeau til os, at medlemmerne mener, at vi er de bedste til at hjælpe dem, mens de er ledige. Det er derfor, vi er her, og derfor varmer anerkendelsen også særligt meget. Resultatet bekræfter, at regeringen er på rette kurs, når den giver a-kasserne en central rolle i deres udspil til beskæftigelsesreformen.”

Styrken ligger i det faglige kendskab

I 2013 formidlede DSA 600 ledige i job. Det er langt flere, end jobcentrene formidlede til på DSAs faglige område.

- Vores styrke ligger i, at vi kender uddannelserne, arbejdsmarkedet, lederne og naturligvis vores medlemmer. Derfor kan vi sikre det rigtige match mellem job og arbejdssøgende. De frihedsgrader, som regeringen lægger op til at give a-kasserne, vil helt sikkert øge sandsynligheden for, at flere ledige kommer i arbejde, slutter Anni Pilgaard.

DSAs medlemsundersøgelse viser, at 47 pct. af alle ledige mener, at DSA hjælper dem bedre end jobcenteret, mens de er ledige. Kun 29 pct. mener, at jobcenteret er bedst, mens 24 pct. svarer ved ikke.

Generelt om DSAs beskæftigelsesindsats

  • I DSA varetages jobformidling af sundhedsfagligt uddannede jobkonsulenter
  • 20 pct. af alle DSAs ledighedsberørte fik job med hjælp fra DSA  
  • 10 pct. af de ledige fik DSAs hjælp til at komme i enten et traineeforløb eller jobrotationsforløb, hvor jobeffekten er over 70 pct.
  • 90 pct. af alle bookede samtaler i DSA handler om medlemmets næste job

Kilde: DSA medlemsundersøgelse 2013