Hjem > Aktuelt > Nyheder > Kandidater søges til Kirsten Avlund Prisen 2017

Kandidater søges til Kirsten Avlund Prisen 2017

22. maj 2017
Har du en god kollega, der for nylig har erhvervet ph.d.-graden indenfor gerontologi eller geriatri eller gør det snart, så nominér ham eller hende til Kirsten Avlund Prisen 2017. Kandidater søges!

Prisen blev stiftet og uddelt første gang i 2014, året efter Kirsten Avlunds alt for tidlige død, og er doneret af Ældre Sagen og Kirsten Avlunds familie. Kirsten var den første professor i Gerontologi (aldringsforskning) ved Københavns Universitet, og også den første ergoterapeut i Danmark, der er blevet tildelt de akademiske grader ph.d. og Dr. Med.

Hun var i mange år ansat ved Afdeling for Social Medicin, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, først som videnskabelig assistent og ph.d.-studerende, senere som adjunkt og lektor, og endelig fra 2008 som professor. Hun var medlem af styregruppen for de to store danske aldringsforskningscentre; Center for Sund Aldring  og Danish Aging Research Centre. Fra 2007 var hun desuden leder af Copenhagen Aging and Midlife Biobank.

Kirsten Avlund Prisen blev således stiftet for at ære hendes minde, og for at forskerspirer indenfor gerontologien fortsat kan nyde inspiration og motivation fra Kirsten.

Prisen er på 10.000 kr. og gives som en opmuntring til fortsat gerontologisk forskning. Desuden deltager prisvinderen gratis i Dansk Gerontologisk Selskabs Nationale Konference om Aldring & Samfund, hvor prisen uddeles og prisvinderen afholder en prisforelæsning. Prisen tildeles af en jury sammensat af bestyrelsesmedlemmer i Dansk Gerontologisk Selskab i samarbejde med Dansk Selskab for Geriatri.

Der er frist den 1. august, 2017.