Hjem > Aktuelt > Nyheder > KAMPAGNE: Når hele familien lever med en kronisk sygdom

KAMPAGNE: Når hele familien lever med en kronisk sygdom

18. oktober 2021
Når børn og unge rammes af en alvorlig eller kronisk sygdom, vender det op og ned på tilværelsen for både barnet, og deres familie. Søskende og forældre er bekymrede, og skal pludselig leve i den nye hverdag. Mange familier beskriver det som et liv i alarmberedskab. Ergoterapeutforeningen er en del af kampagnen for ”Alliancen for helhedsorienteret behandling til børn og unge med kronisk sygdom”. 

 

Med efterårets kampagne ønsker alliancen at udbrede forståelsen for, at det er afgørende for hele familiens trivsel, at børn og unge modtager en helhedsorienteret behandling på børn- og ungeafdelingerne i hele landet.

En helhedsorienteret behandling omfatter både udredning, diagnosticering og behandling af personale med de relevante medicinske, ergoterapeutiske og psykologiske kompetencer. Fokus er på det holdbare meningsfulde og aktive hverdagsliv. Indsatsen skal være en ret, når der opstår alvorlig kronisk sygdom.

- Som ergoterapeuter ved vi, hvor vigtigt det er, at der skabes et koordineret forløb med den rette udredning og behandling. Det er afgørende for barnet eller den unge - og deres familie, så de som familie kan få hverdagen til at fungere bedst muligt. Det handler både om, at alle børn og unge, som har behov bliver vurderet af en ergoterapeut på sygehuset, hvilket ikke sker i dag – og det handler også om, at vi skaber en bedre helhedsorienteret indsats, som støtter op om barnets og familiens totalsituation og trivsel, siger Tina Nør Langager, formand for Etf.

Alliancen for helhedsorienteret behandling til børn og unge med kronisk sygdom lancerer kampagnen med en film, der viser, hvordan hele familiens trivsel påvirkes, når et barn eller en søskende er kronisk syg.